maanantai 19. joulukuuta 2022

Vuoden 2022 kirppislöydöt

Vuodesta 2012 tätä juttua vuosittain tehnyt, on siis kymmenvuotisjuhlahetki. Käynnit kirpparilla on vaihtuneet lähes kokonaan nettiin tori.fi, huutokauppojen ja fb-sivustojen tarjontaan. Ostan nykyisin kalliimpia tuotteita, mutta määrällisesti vähän. Tänä vuonna vain viisi onnekasta ostohetkeä. Kontissa käyn harvakseltaan tyttärieni toiveesta, joita myös kirpistely on alkanut kiinnostelemaan. Kontin tarjonnasta mukaan lähtee Arabiaa ja kirjoja.

Pitäisikö otsikon olla Vuoden 2022 vintage/re-loved/2ndround löydöt? Sen ainakin voi todeta että käytettynä ostaminen on osa kotimme sisustusfilosofiaa.

Tulin tänä vuonna myös ensi kertaa huijatuksi #?!#%&£# = kirosana, kirosana. Jos tarjous on liian hyvä ollakseen totta.... Torista ostan vain, jos käyttäjätunnus on vanha, huijarit luovat jatkuvasti uusia tunnuksia. Nouto on kalliissa tuotteissa turvallisin vaihtoehto. Aion ensi vuonnakin tehdä löytöjä kodin sisustushankinnoissa.

Kirjoja Vappu Pimiän Reseptikirja I, Mika Waltari Johannes Angelos (1952), Tove Janssonin elämäkerta Tee työtä ja rakasta sekä kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto 2016; Juha Viikilä Akvarelleja Engelin kaupungista | Kontti
4 kommenttia:

 1. Miten hienoja löytöjä olet tehnyt kirpparilta. Omaan mieleeni ovat kaikki, mutta erityisesti tuo Marimekon kangas ja Louis Poulsenin valaisin. Miten joku luopuu noin hienoista tavaroista? Ihanaa joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut niin hyvä tuuri, ne molemmat on mahtavan hienoja löytöjä.
   Oikein ihanaa joulunaikaa sinulle Kristiina!

   Poista
 2. Kauniita, laadukkaita ja ajattomia löytöjä! Mun mielestä nimi voi edelleen olla kirppislöytö, vaikka ostospaikat onkin laventuneet verkkoon. Itse ainakin kutsun kaikkia secondhand-löytöjä juuri kirppisjutuiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkoskierroksella oleva tavara = kirppis. Näillä mennään.
   Kirppisonnea on tällekin vuodelle siunautunut.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.