sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Kirppikseltä arkeen ja arvoitus

Pikapyrähdys Konttiin ja mukaan lähti ihan käyttökamaa: Iittalan Teema-sarjan kulho ihanassa puuterin sävyssä ja lähes uudenveroiset Kaltio juomalasit. Molemmat löydöt astiapesukoneen kautta suoraan ruokapöytään. Tuo puuterin sävy on niin ihastuttava.

Sitten vielä vitriinissä oli esine, jonka nappasin mukaan kiinnostavana ja edullisena; Arabian koriste ilmeisesti Heikki Orvolan suunnittelemasta 24h Tuokio sarjasta. Laitoin kyselyä Facebookin Arabiakirppis & keskustelu ryhmään ja aika nopeasti sain lisätietoa. Heikki Orvolan 24h-sarja sai uuden ilmeen muotoilutoimisto Helorinne ja Kallion suunnitteleman Tuokio-kuvion myötä. Kun Tuokio lanseerattiin syksyllä 2011, tuotetta jaettiin kaulakoruksi henkilökunnalle ja lehdistötilaisuudessa lahjaksi. Tuolta ryhmästä olen oppinut paljon uutta Arabian tuotteista.


Kuvio on toteutettu koboltin sinisellä, joka on perinteinen keraaminen väri. Koristeessa pyritty käsinmaalattuun vaikutelmaan, mikä on kunnianosoitus alkuperäisille keraamisille koristeille.


2 kommenttia:

 1. Kauniit löydöt! Puuterinen Teema onkin uusi tuttavuus mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten olet voinut missata puuterin, kovasti hehkutetun Teema-sarjan värin. ;)
   Siitä tuli heti mun suosikkikippo ja sopii ihanasti mm. vanhojen sinisten Kiltojen kanssa.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.