lauantai 31. joulukuuta 2022

Nämä jäi mieleen 2022

 


ARTEK KIINNOSTAA 

Artekilta on tänä vuonna ollut tosi paljon esillä ja Alvar Aallon arkkitehtuurikin kiinnostaa myös nuorta sukupolvea. Artekilta on ilmestynyt tänä vuonna useita erikoismalleja vanhoista klassikoista ja Fiskars Village Art & Design Biennalessa oli upea Arkkitehdin talo ruotsalaiselta Sommarnöjen tuotannosta sisustettu Artekin kalusteilla. Olen ollut innoissani kaikista jutuista ja tiedän että niin moni muukin. Varjopuolena on että tulin ensimmäistä kertaa Tori.fi palvelussa huijatuksi juurikin Artekin tuotteen kohdalla ja siellä vilisee paljon tuotteita, jotka eivät ole Artekin tuotantoa, vaikka niin ilmoituksissa väitetään. Ollaanpa valppaina ostoksilla ja tehdään tutkimustyötä ennen ostoja.

SKANNO HOME

eli Skannon tuotteilla sisustetut talot olivat vuoden mielenkiintoisin yllätys ja näihin kuviin olen tänä vuonna useasti palannut inspiroitumaan. Kiitos inspiraatiosta Skanno Home x Laura Seppänen ja Skanno Home x Asun. Kuka voisi unohtaa peilaavat keittiön kaapit ja katosta tulevan vessan hanan tai eripariovisen keittön ja vahvojen värien käytön. Haluaisin kotiini myös etätyötilan kuten Asun lehden kodissa. Asun lehden Habitare kodissa näkyi myös Ulla Koskisen kädenjälki. Upeaa! Kuka voisi ohittaa Tebian designin kultaisen Buddy tuolin.

THE KERÄILIJÄT

Tämä vuosi on ollut Pertti Männistön Artek-kokoelman juhlaa. Ilmestyi kokoelmaan perustuva hieno Aalto Design Collection -kirja ja Helsinki sai myös nauttia esineistä livenä Taidehallin näyttelyssä Jyväskylän Alvar Aalto museon jälkeen. Toinen upea kokoelma sai kodin taidemuseo Emmasta, Taide- ja designkeräilijä, kauppaneuvos Kyösti Kakkosen designkokoelma Collection Kakkonen deponoitui EMMAan. Kirja on tietysti hankittu, mutta molemmat kokoelmat näkemättä, tavoite 2023... Muuten ei voi olla pohtimatta mihin Pertti Männistön Artek-kokoelma aikanaan päätyy. 

MARIMEKKO

on avannut oman kauppapaikan kierrätettäville tuotteilleen; Marimekko Pre-loved. Niihän se on, että olet vasta uskottava brändi, jos sinua halutaan myös vintagena ja toiselle kierrokselle. 

SLOW FLOWERS FINLAND

Kauniisti kotimainen on ollut tuttu, mutta olen kiinnostuneena seurannut kukka-alan uusia tuulia. Slow Flowers Finland -sivuilta löydät kotimaiset leikkokukkatilat, oman lähiviljelijäsi sekä tietoa avomaalla, hitaasti kasvatettavista leikkokukista.

LOMAHAAVEITA

Jos olisi lomaa ja varallisuutta, matkustaisin uuteen Vipp Hotel Pencil Case tai sitten suomalaisiin upeisiin kohteisiin. Villa Nagun saunan näkymät ovat huikeat, Villa Ekkulan olohuoneessa varmasti viihtyisi ja Villa Österhultin keittössä olisi kiva hengata. Eikä tuo Turun keskustan ullakko  kämppäkään hullumpi ole. Ensi vuonna minulla on taas kesälomaa...


70-LUKU TULI UUDESTAAN SISUSTUKSEEN

ja sohvista katosi jalat ja se meni osiksi. Jakkaroiden ja pöytien jalat nousivat tasoille asti, eivätkä enää piilotelleet kansien alla. Monia 70-luvun klassikkokalusteita on otettu uudelleen tuotantoon mm. Hayn Ray-tuoteperhe ja Fasetin Ahti Taskisen Easy. Raakamateriaalit: mänty rimoitukset, savenväriset laatat ja metallit nousivat pinnalle. Suorakaide on muotona suosittu, toisaalta pyöreät muodot ovat myös pinnalla.

KÄYTÄ ROHKEASTI VÄRIÄ

tällä hetkellä on luonnonmateriaalien rinnalla nousussa myös rohkea värien käyttö. Itse käyn ilahtumassa mm. Mira Palonevan feedissä.Materian tajussa juttu jatkuu ensi vuonnakin niin täällä blogissa kuin Instassa. Tänä vuonna innostuitte juttujani lukemaan, kun kirjoittelin kirppislöydöistä tai Marimekon hankinnoista. Juttu Keskustelupakka seurapelistä ja Frozen synttäreistä vuodelta 2016 ovat myös kivunneet tilastoissa yllättävän korkealle. Kiitos tästä vuodesta.
4 kommenttia:

 1. Inspiroivia nostoja! Mä kiersin viime vuonna Aino ja Alvar Aallon arkkitehtuurikohteita runsaasti ja sukelsin myös Aalto-designin maailmaan, kiitos omien työkuvioiden. Artek ja Aallot on tosi nousussa, jännää nähdä miten buumi jatkuu ja mitä tapahtuu taas hinnoille. Luulen, että Männistön kokoelma päätyy Jyväskylän Alvar Aalto -museoon aikoinaan, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Marimekon kohdalla Pre-loved on ainaki laittanut hinnat todella korkeiksi. Ihanaa tietty, että kotimainen design vetää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on mun vuoden suosikkipostaus, joten ihana kun tykkäsit. Aallon kohteita itsellä vielä paljon käymättä mm. Helsingissä. Villa Maireassa olen vieraillut lapsena. Sun työkuviot on kivat jos voit ihan työajalla tutustua Aaltoon. Mun kukkarossa on tuntunut Esikoisen kiinnostus Marimekon Kioski vaatteisiin. :) Onneksi niitäkin on jo 2. kierroksella. Männistön kokoelma kuuluu kyllä johonkin museoon jatkuvaan näyttöön.

   Poista
 2. Kiva katsaus! Kiitos, kun kokoat näitä.

  Marimekon Pre-lovedin suhteen olen huomannut saman kuin Eeva. Sinne siirtyi myös Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Marimekot, hinnat nousivat ja vaikuttaa siltä, että eivät myöskään enää myy niin hyvin. Aiemmin Marimekot lähtivät verkkokaupasta minuuteissa, nyt ainakin osa on ollut siellä jo viikkoja. Oma kiinnostukseni lopahti korkeisiin hintoihin.

  Aaltojen kotitalo ja ateljee Helsingissä ovat olleet pitkään käyntilistalla, en ymmärrä miten en saa aikaiseksi mennä sinne. Tänä vuonna pitää ehdottomasti käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun luit.
   Verkkokaupassa on se kiva, että täällä pohjoisessa on nyt muutakin kuin Kontin tarjonta, jossa usein aika kuluneessa kunnossa olevaa Marimekkoa.
   Juurikin nuo kohteet on itselläkin käymättä. Uuden vuoden to do -listalle!

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.