lauantai 24. syyskuuta 2022

Kontista Kiltaa ja kirjoja

Kirpistely on harventunut ehkä kertaan kuussa, jos sitäkään. Ei ehdi, ei jaksa, ei tarvitse mitään, ei löydy mitään. Olen tullut naiseksi, jolla on jo kaikkea. Keräilykärpänen härnää aina välillä, mutta astiakaapit pursuilevat vastaan.

Muutama löytö on silti jäänyt haaviin. Viimeksi Kontissa oli jo jouluosasto tai ainakin punavalkoisia esineitä nostettu esiin. Siellä pilkotti joukossa puolella toista eurolla Arabian Kilta sarjan kolmikulmainen vihannesastia valkoisena. Se lähti heti joukon jatkoksi muiden kolmioastioiden sekaan. Ensimmäisessä kuvassa kärki alaspäin olevat ovat Arabian Kiltaa ja kärki ylöspäin Iittalan Teemaa.

Viime aikoina olen tehnyt Kontissa erityisesti upeita kirjalöytöjä. Loppuunmyyty Cozy kustantamon Vappu Pimiän Vapun Reseptikirja I oli kyllä huippulöytö. Kirjan tekstiilikansi on ylellisen tuntoinen käsissä. Miehelleni olen metsästänyt Mika Waltareita ja onnekkaasti löysin mm. Johannes Angelos (WSOY 1952). Lokakuussa 2013 ilmestynyt Tuula Karjalaisen kirjoittama Tove Jansson – Tee työtä ja rakasta on ollut arvostelu- ja myyntimenestys. Kirjaa on myyty Suomessa yli 20 000 kappaletta, ja se on palkittu tietokirjallisuuden Lauri Jäntin palkinnolla 2014. Tämä Tammen kustantama kirja on julkaistu myös yli kymmenessä maassa. Olin kyllä aika onnellinen löytäessäni Kontin kirjahyllystä kesällä Jukka Viikilän ensimmäisen romaanin, Akvarelleja Engelin kaupungista (2016), joka on voittanut kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2016. Jenni Noposen suunnittelema kirjan kansi menestyi myös 2016 Vuoden kaunein kirja -kilpailussa. Cummeruksen julkaisema kirja kertoo arkkitehti Carl Ludvig Engelistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.