sunnuntai 6. helmikuuta 2022

AJ valaisimet makkariin

Yksi minun suosikki valaisinsarjoista on  Arne Jacobsen vuonna 1960 SAS Royal hotelliin Kööpenhaminaan suunnittelema AJ valaisinsarjan, jota valmistaa nykyisin Louis Poulsen. Ilokseni tämä valaisinperhe on ollut vuoden vaihteessa useassa paikassa hyvässä alessa. Päätin kuitenkin etsiä ensin Torista kuten tein Flos 265 -valaisimen kanssa. Ja uskomatonta, mutta totta, seinävalaisin löytyi alehintaa läheltä halvemmalla kuin tarjouksessa. 

Lattiavalaisimen tilasin sitten alesta Finnish Design Shopista. Ja senkin kanssa oli tuuria. Unohdin kiireessä tilata valaisimen ja luulin että ale loppui, vaan sitä olikin jatkettu ja tuli myös lisäaleprosenttia. Kerrankin huonosta muistista oli hyötyä. 

Lattiavalaisinta mallasin myös olohuoneeseen ja kyllä nuo molemmat kaunokaiset sopivat mihin vaan tilaan meillä. Tiesitkö muuten että ainakin lattiavalaisimella on yksilöllinen sarjanumero.

Valaisimiin olen tyytyväinen ja käyn ohimennen kurkkimassa makkariin ja ihastelemassa niitä. Mutta onko ne parhaimmat luku- ja yövalot, sitä vielä testaillaan ja makustellaan. Meillä oli aiemmin Ikean useasta kohdasta taittuvat halogeenivalaisimet jostain 90-luvulta ja niitä oli tosi helppo kohdistaa sekä sammuttaa lampun varjostimen päästä. Mietin olisiko Hayn himmennettävä ja kahdella nivelletyllä varrella varustettu PC seinävalaisin sittenkin parempi tässä kohteessa... 


2 kommenttia:

 1. Nämä valaisimet on ajattomia ja tyylikkäitä! Hieno setti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne kyllä ihanat.
   Ajattelin että aikanaan tytöt saa näistä valaisimet itselle tai voivat muuttaa rahaksi, jos tyyli ei miellytä.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.