keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kastehelmi sarjan uusin

tulokas on kirkas 35 cl kulho, joka on ennakkomyynnissä vain Iittala-verkkokaupasta, Iittala-myymälöistä ja Iittala outleteista. Uusi jalallinen Kastehelmi kulho sopii kaikenlaiseen tarjoiluun tai vaikka jälkiruokakulhoksi. Kulhot voi pinota päällekkäin, joka helpottaa niiden säilytystä.

Lasisia jalallisia jälkiruokakulhoja mahtuu markkinoille, mutta jotenkin  tässä esineessä näen enempi Lempi -lasi muodon kuin perinteisen Kastehelmi muotoilun. Onko se sitten hyvä vai huono asia, jokainen päättäköön ihan itse.


4 kommenttia:

 1. Jokin tuossa nyt mättää, ei muotoilu kyllä millään tavoin kohtaa Kastehelmen alkuperäisiä yksinkertaisia ja suoria linjoja, lähinnä vertaan Kastehelmeltä kääntökynttilänjalka/maljakkoon, joka on lähinnä "jalallista" esinettä Kastehelmen alkuperäisessä tuotannossa ja on hyvin suoraviivainen.

  Minulle tuli heti mieleen, että jotain on pitänyt keksiä, koska Mariskoolin värejäkään ei (kai) voi loputtomasti lisätä (ja jotkut periaatteesta tai muusta syystä vastustavat Mariskooleja, sinänsä kumma kun ei niitä pakko ole hankkia, minusta se on ihan kaunis esine ja paremmat mittasuhteet kuin tässä kulhossa) ja Kastehelmen uusiotuotanto on otettu hyvin vastaan. Jalallinen kakkutarjotinkaan ei ole alkuperäistä Kastehelmeä, mutta sen mittasuhteet ovat paremmat ja sileälasinen jalka tekee siitä mielestäni kauniimman.

  Kastehelmen jalattomat jälkiruokakulhot ovat enemmän makuuni. Saas nähdä tuleeko tästä uusi hittiskooli vai ei.

  Kiva blogi sinulla. :)

  VastaaPoista
 2. Minulla tuli sama tunne. Ei mielestäni ihan Kastehelmi tyylinen, mutta muuten kyllä kaunis malja. Kakkutarjottimesta minäkin pidän.

  Kiitos. Huomasin juuri että blogini täyttää 2 vuotta huomenna.

  VastaaPoista
 3. Sama tunne täällä... kova kastehelmi fani kun olen, mutta noi ei oo "must have", vaikka ottaisin kyllä paketissa tietty vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on outo suhde tähän Kastehelmeen, tykkään vanhoista malleista.
   Mutta viimeaikoina ne tuikkukipot on alkannut kuumottaa, erityisesti mattavalkoinen, vihreä ja punainen. Niin ja kirkas oli kaupassa yllättävän kivannäköinen.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.