lauantai 10. marraskuuta 2012

Keittiöön kattovalaisin

Haluaisin keittiön pöydän ylle kunnon riippuvan valaisimen. Sen pitäisi olla hyvin valoa antava, kaunis, ajaton, helppohoitoinen, sopia viistoon kattoon, keräilyarvoa omaava ja herättää positiivisia tuntemuksia. Nykyinen on Massiven mallistosta opaalilasinen halogeenivalaisin ja ihan kiva, mutta toivoisin jotain enempi. Tein muutaman kuvasovitteen tämän hetken suosikeista. Klikkaamalla isommaksi. Hinnat on jälleenmyyjien noin hintoja ja esimerkiksi Mehiläispesä on tällä hetkellä Finnish design shopissa kampanjatarjouksessa.Muutamia huomioita:
 • Halvin Ikea PS / kallein Mehiläispesä
 • Vähiten valoa antava Mehiläispesä / valoisin opaalilasiset mallit
 • Vaikea pitää puhtaana Ellos / helppohoitoisin Innojok metalliset Lisat
 • Vähiten keräilyarvoa Ellos / keräilyarvokas Mehiläispesä

Yksikään ei herätä välitöntä Wau ilmiötä, vaikka kaikista pidän paljon. Ovatko klassikot jopa liiankin ajattomia = tylsiä. Ellokseen olisi helppo lisätä somisteita tarpeen mukaan, mutta olisiko se sittenkin tyylitöntä.  Värikäs viehättää, mutta toimiiko mun kattausten kanssa ja entä jouluna.

Taidan vielä tyytyä entiseen, tosin sitä pitää laskea alemmaksi. Niin ja kun tuo ruokapöytä sekä tuolitkin pitäisi laittaa vaihtoon... 

6 kommenttia:

 1. Mehiläispesä on ihana, mutta ei tosiaan valaise kovin hyvin. Mä laittaisin ehkä Octon keittiönpöydän yläpuolelle, tai noista vaihtoehdoista jommankumman Lisan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla muiden mielipiteitä, mulla lyö tyhjää.
   Mehiläsipesässä on jotain kodikasta, mutta valaistusteho ja hintaa taitaa jättää sen poissa laskuista.
   Octoja en kuvasovittanut. Jokin niiden kohdalla tökkii mulla, en tiedä mikä. Ne on ihan kivoja, mutta ei synny vaan sellaista tunnetta. Tykkään muilla, itselle en ostaisi.
   Lisat näyttävät hyviltä ja hintakin olisi kohtuullinen. Mutta kumpi malli ja hopeinen, messinki vai valkoinen.
   Kuten huomaat vielä saa valaisin valinta hautua mietintä myssyssä :).

   Poista
 2. Tuohon Mehiläispesän hintajuttuun on nyt sopivasti helpotusta! Finnish Design Shopissa nyt kampanjahintaan. Eikun vaan ihailemaan sivuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasin kampanjatarjouksen ja olen sivuilla käynytkin ihailemassa niin Mehiläispesää kuin muitakin ihanuuksia.

   Poista
 3. Toi nykyinenkin on kiva! Itse harkitsisin ehkä toista samanlaista ruokapöydän ylle? Toinen hauska valaisin on tuo Innojokin Bulbo. Se toisi vähän pyöreyttä ruokailutilaan suorakulmaisten keittiön kaappien vastapainoksi. Artekin A440 on tosin miun ikisuosikki, hmm. Vaikea valinta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole valitettavasti varausta toiselle lampulle. Ehkä se on hyväkin menisi vaihtoehdot taas uusiksi ;). Bulbossa minua myös viehättää sen kodikas pyöreys. Etsattulasisten etu on se että himmeää valoa tulee myös kuvun kohdalta eikä vaan alaspäin. A440 on munkin ikisuokkari, mutta onko se tuohon kohtaan, varsinkin jos pöytä suurenee, liian pieni. Vaikeaa on... Nykyisellä vielä mennään.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.