maanantai 19. marraskuuta 2012

Marraskuussa kamerani masentuu

ja kuvista tulee valottomia, epävakaita sekä tylsiä. Olenko muuten maininnut, että en (vielä) omista järkkäriä, vaikka siitä päiväunia näenkin. Kuvat tallentaa jo mallistosta poistunut Canon PowerShot SX210 IS.

Tähän kriittiseen tilaan toi sunnuntaina helpotusta valokuvaaja Krista Keltaisen järjestämä Hento valo -valokuvaustyöpaja meille 20 onnelliselle bloggarille. Saimme rautaisannoksen oppia kuvaamisesta sekä harjoitusta kuvaamalla Mrs Jonesin loihtimia upeita asetelmia. Set upit oli stailattu Mokon, Tina K, Nougatin sekä Piirongin tuotteilla, mukana oli myös Jonnan omia tavaroita.

Opin paljon kuvaamisesta ja omasta kamerastani. Sain myös paljon vinkkejä järkkärin valintaan. Iso halaus myös upeille kurssikavereille, oli ihana tutustua muihin bloggareihin.P.S. Kannattaa katsoa myös muiden bloggareiden hienot kuvat workshopista (huomaa kyllä miksi tarvitsen järkkärin):10 kommenttia:

 1. No kukapa ei marraskuussa masentuisi...

  Onpas herkullisen näköistä leipää tuossa yhdessä kuvassa!

  VastaaPoista
 2. Katselin myös tuota kurssia ja harkitsin... Varmasti kurssilta sai hyvää oppia. Valo on kuvauksessa tärkeää ja tämän harmauden keskellä voi kuvaamisessa olla asennoitumisongelmia. Tarvitaan myös aika hyvä linssi - mulla on toisessa kamerassani hyvä pieässäkuvaamislinssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro heti millainen!
   Järjestelmäkamera, jalusta sekä kiinteäpolttoinen linssi on mun ostoslistalla tai siis kotiäidin tuloilla toivelistalla ;).

   Poista
  2. Kamerani on Olympus XZ-1. Siinä on valovoimainen objektiivi ja mulle sopivia perustoimintoja. Suosikkini se on siksi, että kameraa voi kokonsa puolesta kuljettaa olkalaukussa - koskaanhan ei voi tietää, mitä kuvauksellsita tulee vastaan... Kolmas pointti on kameran ulkonäkö! Toinen kamerani on Olympus PEN pienikokoinen järjestelmäkamera. Sekin on kelpo kamera silloin, kun valokuvaaminen on pääasiana.
   Blogissani on joitakin kamerapostauksia otsakkeella "digikuvaaminen".

   Poista
  3. Joo kamera kulkee mukana aina.
   Pitää käydä oikein ajan kanssa lukemassa nuo jutut.

   Poista
 3. Sari, olen niin iloinen, et pääsin tutustumaan sinuun ja ehdit näinkin pitkän matkan takaa kurssilleni. Uskomatonta! Hienot kuvat sait tallennettu. Itse just tänään vedin kurssikuvat Jonnan lohtimista asetelmistä koneelleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi mahtavasta kurssista. Oli ihana tutustua. Järjestelmäkameran tarvitsen saadakseni täyden hyödyn opeistasi.
   Seuraavaa kurssia odotellessa...

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.