perjantai 31. joulukuuta 2021

Nämä jäi mieleen 2021


KORONA
Jo toinen koronavuosi, onneksi on rokotteet. Tervetuloa takaisin entinen, normaali elämä, on jo vähän ikävä. Etätyöskentely saa oman kodin tuntumaan ahtaalta, mistä työhuone, -tila tai -soppi? Onko etätyö uhka vai mahdollisuus? Missä kulkee työn ja yksityisen elämän raja? Kaipaatko työmatkoja? Muistatko tauot kotona? Livenä kohtaamisen ihanuus ja kurjuus... Korona on nostanut omakotitalojen, isompien huoneistojen ja työtilojen arvoa.

PARAS TAIDENÄYTTELY
Ilman suunnitelmaa tai siis alkuperäisen suunnitelma kariutuminen vei perheemme katsomaan SUPERNATURAL näyttelyä Oulun taidemuseoon. Vaikutuimme. SUPERNATURAL on kansainvälinen nykytaidenäyttely, jonka ytimessä ovat hyperrealistiset veistokset. Tässä näyttelyssä (teko)äly kohtaa visuaalisuuden ja taiteen lähtökohtana voi olla vaikka onnettomuustilasto. I love ART.

VUODEN KAUNEIN KIRJA
Kirjataiteen vuoden kaunein kirja 2020 oli Chasing Light, joka kertoo Paavo Tynellin suunnittelemista valaisimista. Ilmoittautuminen Kauneimmat kirjat 2021 -kilpailuun on avattu.

ARKKITEHTUURIN FINLANDIA PALKINTO 2021
Filosofi Esa Saarinen valitsi tämän vuoden Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi JKMM Arkkitehtien suunnitteleman, vuonna 2020 valmistuneen Kirkkonummen pääkirjasto Fyyrin. Vanhaa rakennusta ei purettu, vaan uusi rakennus nielaisi sisäänsä 1982 valmistuneen arkkitehti Ola Hanssonin suunnitteleman kirjastotalon. Palkinnon myönsi jo kahdeksatta kertaa Suomen Arkkitehtiliitto SAFA. Oma suosikkini oli valitsijaraadin kolmen ehdokkaan joukosta Ylivieskan Pyhän kolminaisuuden kirkko Trinitas, jota olen syyslomalla jo käynyt paikan päällä ihailemassa.

HAKOLA x ANNALA x VUOKKO NURMESNIEMI
Väriä olla pitää! Katso Anneleena Hakolan värikylläinen koti, jossa loistaa Vuokko Nurmesniemen kuosit, jotka on kutonut Annalan kangaskutomo Lapualla.

MARIMEKKO 70 VUOTTA
Marimekko juhli synttäreitään mm. uusilla keramiikka veistoksilla, lasiesineillä ja kangaskassilla.  Huutokauppatalo Bukowskin erikoishuutokaupassa myytiin vintage-vaatteita ja kodin klassikot jatkoivat mallistossa. Yksi parhaimmista lahjoista meille Marifaneille on Maripedia, josta voi hakea kuvioita suunnittelijan, tyylin tai vuosikymmenen mukaan. Kiitos ja kumarrus.

KÖKKÖ ON KAUNISTA
Ihastuin tulisesti Vaarnii kalusteisiin, erityisesti mäntyiseen 006 Lounge Chair. Jotain hienoa näissä kömpelöissä puuhuonekaluissa on, jotain alkukantaista. Näillä saa upeita yhdistelmiä sirojen muotojen kanssa.

FDS SHOWROOM
Finnish Design Shopin ensimmäinen showroom on avattu verkkokaupan uuden logistiikkakeskuksen yhteyteen Turkuun. Showroom Managerina toimii aina tyylikäs Maija Rasilaa, jonka Pihkala blogi on ollut useita vuosia jo suosikkini. Tämä kohde on ehdottomasti vierailulistalla.

LOKAL SHOP HELSINKI
Aleksanterinkatu 13, alkujaan arkkitehti Selim A. Lindqvistin suunnittelema Lundqvistin liiketalo, sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa, Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmassa. Glasshouse Helsinki Oy avasi huhtikuussa tulevaisuuteen orientoituneen vastuullisen ajattelun myymäläkonseptin. Tarkoituksena on koota yhteen muodin, designin, taiteen, teollisten innovaatioiden ja kulttuurin toimijoita, joilla kaikilla on yhteisenä nimittäjänä tekemisessään vastuullisuuden näkemys. Lokal Aleksi Shop myymälän sisustus on Hanni Koroman varmaa käsialaa. Tämä kohde on seuraavan Helsinki reissun vierailulistalla.

Muuten Lokal Home, joka esiteltiin Asun lehdessä 5/2019, on yksi suosikkisisustuksista, jonka tyyliin aina palaan.

ASUNTOMESSUT LOHJA JA KANNUSTALON SUOMI
Virtuaalivierailulla Kannustalo Suomen klassisen kaunista Helena Karihtalan sisustusta ihailemassa.

OULUN PIENLÄHETTILLÄÄT
Materiantaju blogi ja instatili ovat syksystä asti toiminut Oulun pienlähettiläänä kertoen kotikaupungin parhaista jutuista. Pienlähettiläiden esittelysivu on täällä.




MATERIANTAJU INSTAGRAM JA BLOGI

Yllä tykätyimmät yhdeksän kuvaa Materiantajun Insta-tilin puolelta. 

Blogin kolme luetuinta juttua olivat tänä vuonna: juttu Marimekon Pikku Suomu hatusta, joka nähdään muuten Emily in Paris sarjassakin, juttu robotti-imurista, joka oli jo viime vuonna kolmen luetuimman jutun joukossa ja kolmantena juttu heinäkuisen kirppiskierroksen löydöistä.

  
Kiitos kun seurasit juttujani. Kauneutta, lämpöä ja rauhaa teille vuonna 2022!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.