lauantai 17. heinäkuuta 2021

Kirppislöytönä Arabian Pastoraalia

Päättyneen lomani yksi parhaimmista päivistä oli kirpparikierros pitkästä aikaa. Kontissa rohmusin koriini Arabian Kilta-sarjan tarjoiluastioita: sininen paistovati ja kaksi purnukkaa. Purnukat taitavat tosiaan olla Kiltaa eikä Teema-sarjaa. Täydellisiä arkikäyttöastioita ja tuo sininen on ihana väri. 

Sitten löytyi vielä Esteri Tomulan suunnitteleman Pastoraali-sarjan pieni lautanen tai vadiksi sitä vanhoissa kuvastoissa puhutellaan. Tämä lautanen puuttuu uusiotuotannossa olevasta Pastoraali-sarjasta. Kuvissa uudistuotantoa edustaa talouslevy. Ja kuten usein, tämänkin vanhan Arabia astian pohjaan kannattaa kurkata, sieltä löytyy kaunis kuvio ja kuvion nimi. Kuvasin tuon 9,5 cm olevan Pastoraali lautasen Marimekon pienen Räsymatto lautasen kanssa. Siitä saa hyvin mittakaavan kokoon. 

Ensi viikolla esittelen vielä yhden kirppislöydön lomaltani, joka onkin poikkeuksellisesti asuste.


10 kommenttia:

 1. Ihana kokonaisuus ja vaikka astiat taitavatkin olla eri vuosilta ja eri sarjoista ainakin, sopiva kauniisti yhteen. Ja eri brändienkin välillä. Täytyy toivoa, että Fiskars ei hukkaa tuota periaatetta meidän perinteisiltä brändeiltä, nyt kun keskittyvät myymään eurooppalaisia brändejä Kiinaan.
  Oulussa Kontti taitaa olla tosiaan hyvä paikka tehdä löytöjä. Täällä pääkaupunkiseudulla niissäkin tunnetaan astioiden keräilyarvo hyvin, sillä keräilyhintoihin perehtymättömälle hinnat tuntuvat korkeahkoille. Ja ammattimaisia myyjiä tuntuu olevan paljon liikkeellä paitsi pääsymaksullisissa antiikkitapahtumissa, myös ihan torikirppiksellä. Onneksi ei tosiaan ole suurta keräilyintoa, vaikka kieltämättä näistä sinun upeista kuvistasi saa innostusta siihen suuntaan. ;) -q

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdistely ja kerroksellisuus ovat mielenkiintoisia.
   Toivoa sopii että Fiskars pitää Arabian perintöä yllä.
   Kyllä Oulussakin Kontissa osataan hinnotella, mutta ostan nykyisin niin harvakseltaan kirppareilta, että voi maksaakin, jos mieluinen astia tulee vastaan. Kontin hinnoista osa menee myös hyvää tarkoitukseen ja toiminta työllistää vaikeasti työllistyviä.

   Poista
 2. Niin kauniit kuvat kauniista astioista! Tuo Pastoraali on tosi kaunis sarja ja sopii hienosti noiden tummansinisten yksiväristen kanssa. Ottaisin tuollaiset itsellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Esteri Tomulan tuotanto on kaunista ja nuo Kilta-Teema sarjan yksiväriset tarjoiluastiat ovat kattauksieni peruskiviä.

   Poista
 3. Mahtavia kipparilöytöjä kyllä sait tehtyä! Kaverini myös juuri viime viikolla kertoi löytäneenä Pastoraali-sarjan lautasia kaksi kappaletta Turussa vierailtuaan kirpputorilla. Kirpputoreilla kyllä voi löytää ajattomia helmiä kokoelmiin. Itselläni ei Pastoraali-sarjan tuotteita ole mutta ne ovat kyllä kauniita.

  VastaaPoista
 4. Erittäin kauniita ja hyviä löytöjä taas kerran! :)

  VastaaPoista
 5. Tuo pieni Pastoraali on tosi söpö! Näin eilen Salossa kirppiksellä 25 eurolla Pastoraalin isomman tyttölautasen (vanhaa tuotantoa) ja vähän aikaa mietin, että pitäisikö hankkia tuo, mutta sitten tulin jälleen siihen tulokseen, että jatkan "samoilla vanhoilla" keräilykohteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pastoraali on siksi kiva keräily kohde että uusiakin osia on saatavissa.
   Arabialta löytyy niin monta ihanaa sarjaa kerättäväksi.
   Viime aikoina olen katsastanut myös Rörstrand Mon Amie -sarjaa keräilymielessä.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.