sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Joulukoristeplatter

Tarjottimella esittelyssä uusimmat joulukoristehankinnat. Esittelyalustana on Kaj Franckin lokerovati. Tiger storessa on viime vuosina ollut aika kivoja joulukoristeita. Tänä vuonna minut hurmasi tuo punapukuinen gheisha, jonka alla on hopeinen tassel. Meidän kuusessa nuo verhotupsua muistuttavat koristeet korvaavat joulukuusennauhat. 

Iittalan Oiva Toikan kokoelman lasiomenat punaisena ja kirkkaana ovat ehdottamat suosikit. Punaiset ovat jo edellisiltä jouluilta, mutta kirkkaat tämän vuoden hankinta. Punaisen omenan alla on kuivattuja tähtianiksia, joita saa ostaa Granitista desimitoittain. Tuoksu on voimakas ja jouluinen.

Toisen lasikoristeen tilasin Arketin nettikaupasta. Englantilaisen Sass & Belle Space Ornamentsin astronautti on mielestäni täydellisen ihana ja hauska joulukoriste. Kuvassa hänellä on kaverina minidiscopallo, jotka meidän joulukuusessa korvaavat klassiset joulupallot. Meidän tyttöjen mielestä meillä on aivan omituinen joulukuusi...

Polkagris eli karkkikepit ovat vakiintuneet vasta 2010-luvulla osaksi meidän perheen joulukoristeperinnettä. Viime vuonna löysin hieman erikoisemmat kepit, joissa myös vihreä raita. Polkagris on perinteinen ruotsalainen makeinen. Se on perinteinen tankomakeinen Grännan kaupungista Smoolannista. Se on tavallisesti väriltään valko-punainen ja maistuu piparmintulle. Polkagris-nimi viittaa tanssiin, polkkaan. Gris tarkoittaa ruotsin kielessä possua ja tulee makeisen nimeen varmaankin humoristisista syistä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.