lauantai 30. tammikuuta 2021

Hetkiä kotona 2101

Menipä se tammikuu äkkiä. Etätöitä ja lumitöitä. Esikoinen saavutti 12 vuoden rajapyykin, mutta kaverisynttärit jäi tällä kertaa juhlimatta. Äitiä taisi harmittaa enempi kuin lasta.

Huutokauppa Aikalöydön suoramyynnistä tein muutaman hankinnan: Aallon vaaleanpunaisen pienen maljan sekä Arabian AL-sarjan marmeladiastian, jonka on suunnitellut Ulla Procopé. Rottinkisankaisen astian suunnitteluvuosi on 1953 ja se on ollut tuotannossa 1954-1967. Tämä katsotaan usein osaksi Kilta astiastoa, mutta ainakin Arabian vuoden 1967 kuvastossa tämä tuote on sijoitettu mausteikkojen kanssa samalle sivulle eikä Kilta otsikon alle. Joka tapauksessa sininen sävy menee yksiin Kiltojen kanssa.

Vuoden alussa olen käynyt kävelyillä ja Tiger storesta täydentämässä lukulasigarderobia. Tästäkö se lukuharrastus nyt lähtee...4 kommenttia:

 1. Tuo Arabian marmeladiastia on yksi suosikeistani! Itse ajattelen sen Kiltana, vaikka ei sitä olekaan ainakaan tiukan rajauksen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuan muassa sinun kokoelmasta olen tätä mallia ihaillut ja miettinyt ostoa jos tulee vastaan.
   Nyt tuli ja sopuhintaa.
   Jotenkin siinä on sellaista naisellista söpöyttä ja herkkyyttä.
   Itsekin ajattelen että tämä marmeladiastia on osa Kilta-kokoelmaani.

   Poista
 2. Minulla on kannellinen sokerikko, joka on Teema-nimellä 90-luvun tuotantoa ja sen kansi on todella samanlaisella muotilla tehty. Tokikin se on Teemaa ei Kiltaa.
  Mutta on kyllä herttainen ajatus, että marmeladillekin on ollut oma astiansa sarjassa. -q

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiltassa ja myöhemmin Teemassa on tosiaan kannellinen sokeriastia.
   Tämän marmelaadipurkin kansi on astetta ohuempi ja sirompi kuin 90-luvun sokeriastian kansi, kun tuossa astiakaapilla vertasin. Kätevä on myös tuo lusikanmentävä kolo tuossa kannessa.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.