lauantai 28. heinäkuuta 2012

Riihimäen keltainen

lasimassa ja siitä tehdyt koriste- sekä käyttöesineet kiehtovat mieltäni juuri nyt. Näihin ihaniin tuotteisiin olen viime aikoina törmännyt blogeissa jatkuvasti. Keltainen väri lasissa on nykypäivänä harvinainen ja sävykin on usein toinen kuin tämä Riihimäen hapokas keltainen.

Riihimäen lasin historiaan pitäisi tutustua paremmin. Erityisesti kuvan kaunis Tamara Aladin kiinnostaa ja Grapponia lasisto. Voisiko joku suomalainen elokuvaohjaaja tarttua aiheiseen. Olisi ihana katsoa elokuva, joka kertoo suomalaisen muotoilijan elämäkerran.


Minulta löytyy kaapista Riihimäen keltaiset; Tamara Aladinin suunnittelemat hyasinttimaljakko ja kääntömaljakko Carmen. Kuvassa mukana myös keltainen Kilta vati, Kulinara tarjotin, turkoosi Purnukka ja purppuraheisiangervon oksa (Physocarpus opulifolius ’Diabolo’). 


Yellow glass from Riihimäki glass.

4 kommenttia:

 1. Multa myös löytyy toi kääntömaljakko kirkkaana. löysin kirpparilta pilkkahintaan 2kpl. Ovat kyllä kätsyt ja mielestäni oikein ihanat!
  Mun täytyy oikein ajan kanssa tutustua tähän sun blogiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiveenani on törmätä kirppareilla vielä moneen Carmeniin.
   Ovat köyhän rouvan Timo Sarpanevan Festivot.
   Omasi olet saanut lähes ilmaiseksi, onnittelut.

   Mukava kun tulit vastavierailulle. Saa käydä vastakin.

   Poista
 2. Etsin netistä hyasinttimaljakkoa ja päädyin jälleen tänne sun blogiisi. Sulla on tuollainen noin ihanan värinen! Täällä on kaupat täynnä ihania kukkasipuleita ja mulla on nyt pakkomielle löytää jostain hyasinttimaljakko! Lähikukkakaupassa oli vaan liian koristeltu malli ja toisessa liian pieniä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsit sitten omasi seuraavalla Suomireissulla.
   Samantapaisia on kyllä nykyisin aika monessa sarjassa, esim. K-ketjun Anno sarjassa.
   Tuo väri on tosiaan ihana.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.