torstai 26. heinäkuuta 2012

Nukensänky uudistuu

Ostin viime talvena Pelastusarmeijan kirpputorilta tukevatekoisen nukensänkyn lennossa joululahjaksi saadun sängyn tilalle. Kuopus kun tykkää istua nukenleikkien välillä myös itse sänkyyn ja sitähän tuo kaupasta ostettu ei kestänyt. Hinta oli muistaakseni 8 euroa. Väri oli mielestäni kamala ja mummon tekemät liinavaateet vähän liian söpöjä.Nyt kesälomalla sain vihdoin hankittua maalit ja tartuin touhuun. No ei mennyt kuin Strömsössä. Olenhan muistanut mainita etten ole käsityöihminen ollenkaan ja nämä DIY jutut on aika vähäisiä, koska lopputulos on usein suoraan roskakoriin kelpaavaa ;). Nytkin käytin pohjanmaalipurkin ja kaksi paukkupulloa maalia, eikä nukensänky ollut vieläkään tasaisen värinen. Suihkutin ilmeisesti liian etäältä... Onneksi armas mieheni pelasti taas tilanteen - pus.


Liinavaateet sentään ompelin itse Marimekon kankaista. Olipa kiva ommella pitkästä aikaa. Ei siksi että pitäisin ompelemisesta, vaan noiden ihanien kankaiden pyörittely käsissä oli jotenkin terapeuttista. Kankaat on valittu siten, että Räsymatto kuosin halusin, koska se sopii mielestäni sängyn väriin. Loput kuosit on valittu alekorista sopimaan edelliseen.
 • Räsymatto-kangas, kuosinsuunnittelija Maija Louekari
 • Bottna-puuvilla, suunnittelija Anna Danielsson 2002
 • Siirtolapuutarha-kangas, suunnittelija Maija LouekariReform of a doll bed. 

2 kommenttia:

 1. No ompa söpö! Etenkin petivaatteet ovat hurmaavat :)
  Kyllä nyt kelpaa pistää nukkea petiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti niitä on jo koemaattu keskentekoisinakin. Nukeilla taitaa olla nyt paremmat liinavaatteet kuin isäntäväellä;).

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.