tiistai 10. heinäkuuta 2012

Suuria naisia: H S 150 vuotta

Tänään on Helene Schjerfbeck (1862 - 1946) 150-vuotissynttärit. Hyvää Syntymäpäivää! Minulle hän on suurin suomalainen naistaidemaalari ja inspiroi edelleen. 

Tutustuin HS.n yläasteella, kun teimme ystäväni Elinan kanssa esitelmän hänestä äidinkielen tunnille. Kiitos Elina. Olen omistanut aikanaan monta hänestä kertovaa kirjaa, mutta kurja narkkarirosvo (#%?&##) varasti ne silloisen majapaikkani kellarivarastosta. Kortteja hänen teoksistaan kerään edelleen. Näin juhlavuonna hän saa oman postimerkkivihkonValtion taidemuseon Taidekokoelmat-verkkopalvelussa on esillä viisi Helene Schjerfbeckin luonnoskirjaa eri vuosikymmeniltä ja maalauksia. 

Korttikokoelmani.

Juhlavuoden postimerkkivihko


2 kommenttia:

 1. Jyrkkä ei ja BUU narkkarirosvoille! Itsekin kerran yhden kanahäkillisen menettäneenä tiedän tunteen, vaikka mulla ei ollut siellä kun vaatetta ja laskettelukamat (mitä se juntti ei edes tajunnut ottaa, olivat kalliimmat...).
  Mutta Heleneen, pidän kanssa paljon ja haluaisin jonkin kuvan kehystyttää eräälle kivalle paikalle. En ole tosin vielä keksinyt, minkä kuvan... Rakastan sitä utuisuutta ja usvaa (ja jotain ihmeellistä hohdetta!), mitä hänen teoksissaan usein näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosmo ei huomannut mun Arabian astioita ja ne onneksi säästyi. Toisaalta Teemaa ja Kartiota olisi saanut helposti lisää, mutta vanhojen kirjojen saanti on huomattavasti vaikeampaa.
   Minulla odottaa eräs ihana Helenen näyttelyjuliste kehystämistä...

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.