perjantai 18. tammikuuta 2019

Kuvaton sisustuskirja

Materian taju on saanut taas ilmaisia arvostelukappaleita Otavalta ja myös työpaikalta on ollut yksi opus lukulainassa. Joululomalla ja näin pakkasella onkin kiva käpertyä lukemaan kirjoja ja saada uusia ajatuksia. 

Vapaa-aika ilman kirjoja on yhtä kuin kuolema ja elävän ihmisen hauta. Seneca

Sara Karlssonin kirjoittama kirja Asioita jotka tekevät kodin on innostava sisustuskirja, jossa ei ole yhtään kuvaa. Ajatuksia herättävä kirja, jossa korostuu aisteja hellivä sisustusfilosofia. Tykkään keräilystä sekä asioiden kokoamisesta listoiksi ja luetteloiksi. Tässä kirjassa on mainioita listoja luettavaksi. Kirja on muuten kooltaan söpön minikokoinen, mutta esitetyt asiat ovat suuria.

Listoja löytyy myös toisesta Otavalta saadusta kirjasta Ryder Carroll Bullet Journal, joka esittelee perinpohjaisesti maailmalla leviävää muistikirjailmiötä. Olen nähnyt muutamien bujoilua harrastavien muistiinpanoja ja ne ovat olleet tosi mielenkiintoisia. Tähän ilmiöön pitää tutustua lisää.

Työpaikalle hankittiin Jan Gehlin kirja Ihmisten kaupunki. Kaupunkisuunnittelun perusteita käsittelevä kirja on ajatuksia herättävä ja muuten monia sen periaatteita voi noudattaa myös sisustamisessa. Suosittelen katsomaan lyhyen videoesittelyn nettisivuilta tästä tanskalaisesta arkkitehdista. Täältä voi lukea hänen ajatuksiaan lyhyesti. Erityisen kuuluisa hän on kahdestatoista julkisentilan laatukriteeristään


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.