sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kaj & Richard

Näin kansainvälisenä naistenpäivänä julkaisen kuvat viimeisimmistä kirpparihankinnoista. Näiden hankintojen takaa löytyy kaksi äärimmäisen lahjakasta miestä: Kaj Franck ja Richard Lindh. 

Kilta sarjaa ostan aina kun ehyitä ja kokoelmastani puuttuvia osia löytyy. Nyt omistan ensimmäisen ruskean osan, nelikulmaisen vihannesastian. Mielestäni ruskean sävy on ihastuttava.

Kontissa oli laitettu mullanvaihtoa ajatellen kukkaruukkuja esille. Kotiutin kaksi pientä valkoista ruukkua entisten kaveriksi. Toisen kunnossa on pientä sanomista, mutta onneksi se ei juurikaan näy. Jokin noissa Arabian vanhoissa kukkaruukuissa viehättää. Mittasuhteen ovat sopusuhtaiset. Tiesitkö että ruukkujen suunnittelija Richard Lindh teki pitkän uran Arabialla vuodesta 1955 vuoteen 1989. Keramiikan lisäksi Solifer Export -mopo on hänen käsialaa. Hänen vaimonsa, Francesca Lindh, työskenteli myös Arabialle. 

Huomaan muuten että sarjapöydästä ja sen päälle kertyvistä esineistä on tullut uusi suosikkikuvakulmani entisen hyllykkökuvakulman sijasta.


2 kommenttia:

 1. Hyvät ostokset ja kivat kasvitkin ruukuissa! Hassua kyllä en ollut osannut yhdistää noita Lindhejä toisiinsa, vaikka molemmat tiesinkin erikseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukkuostos oli onnistunut.
   Minulla ihan sama juttu, en ollut aiemmin hahmottanut heitä aviopariksi.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.