perjantai 1. helmikuuta 2013

Värit: Persikka

Tällä kertaa sävy, jotka kutsutaan mm. persikan, vesimelonin, lohen tai korallinväriseksi. Kyseessä pastilliväri, jossa häivähdys punaista ja oranssia. Kaunis sävy myös vaaleana versiona ja sopii hyvin yhteen tummavihreän kanssa. Kuva klikkaamalla isommaksi.



  1. Tikkurilan sävy V316. Symphony 2436 värikartasta löytyy myös lähisävyt.
  2. Ellos Corina-tyynynpäällinen 7,95€ on trendikäs niin värien kuin kuvioiden suhteen.
  3. Vepsäläisen väri-iloittelua Habitare 2012 messuilta. Huomaa kuparikulho lattialla ja muut tyylikkäät sisustatavarat. Vepsäläisen fb-sivuilla muitakin kivoja kuvia messuilta.
  4. Ellos Bonnie Placed -taustatapetti, koko 180x270 cm, 139€. Persikansävy löytyy tästäkin tapetista.
  5. Marimekko Maija Isola Seireeni -kangas. "Seireeni-kuosi syntyi, kun Maija Isola matkusteli 1960-luvun alussa Kreikassa ja inspiroitui matkoillaan veden liikkeestä." Kuosin kevätuutuus väritys on henkeäsalpaavan huikea!
  6. Farrow & Ball Manor House Gray No.265. Perinteinen 1700-luvun sävy, johon tämänpäivän pastillit sopivat erinomaisesti rinnalle.
  7. Norjalaisen Tonning huonekaluvalmistajan Vang- tuoli on kuvattu vaaleaa persikansävyistä talonmallista levyä vasten.  Meille mielensämuuttajille kuvankaltainen maalattu tausta olisi hyvä ratkaisu. Saisi aina helposti uuden ihanan värisävyn kotiinsa.
  8. Tämä söpö lastenhuoneen kuva on The Animal Print Shop by Sharon Montrosen sivuilta. Tahtoo baby piikkisian kuvan.
  9. Tässä kuvassa komeilee uusi käsilaukkuni ja meikkipussukka: Missoni By Lindex. Päätin että yli nelikymppisellä naisella on oltava merkkinahkakassi eikä mikään sikanautainen viritys. Tämä hankinta on myös osa operaatiosta "En käytä mustia vaatteita" ;).



12 kommenttia:

  1. Vau, aika räväkkä veto ostaa tuon värinen laukku! Itsekin kyllä juuri katselin erään rouvan keltaista laukkua sillä silmällä. Hieno tuo Vang-tuoli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin kun halvalla sain ja veronpalautukset ;).
      Tuo Vang -tuoli ja kaikki sen kaltaiset on mun kestosuosikkeja.
      Itseasiassa haluaisin muutaman tuon tyylisen keittiön pöydän ympärille.

      Poista
  2. Ihana väri toi persikka! Voisin ajatella ylös jonnekin johonkin vähän tuota väriä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muista kuitenkin pitää sun oma hyvä tyylis.
      Joskus on kuitenkin kiva revitellä edes persikan verran ;).

      Poista
  3. Ostin muutama vuosi sitten sinisen LUMI-nahkalaukun. Kyllästyin väriin vajaan kesän aikana ja päätin, etten ikunaan enää tee melko hintavia päähänpisto-ostoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivi, minä en köyhtynyt hirveesti tuosta nahkalaukusta ja juuri mainitsemastasi syystä. Luulen että projektini "En käytä mustia vaatteita" jää tälläkin kertaa pelkkiin värillisiin asusteisiin.
      Ajattele positiivisesti, tuossa Lumi-laukussa on varmasti hyvä jälleenmyynti arvo, toisin kuin jos oisit langennut halpaan kopioon. Ja onhan sinulla muistot ihanasta kesästä, jolloin käsivarrellasi keikkui aito sininen Lumi.

      Poista
  4. Sorruin kans muotiväriin. Löysin Stokkalta lohenpunaisia tabletteja alelaarista, köyhdyin vainpikkusumman. Ellokselta tilaan myös tuon päällisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tällä hetkellä tapetinhimo ja värinälkä. :).
      Tuo tyynynpäällinen olisi sopivanhintainen Persikka.

      Poista
  5. Blogissani on sulle tunnustus :)

    http://www.whiteandfresh.fi/2013/02/tunnustus-new-blog-love.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irina tunnustuksesta ja kaikista ihanista kommenteista.

      Poista
  6. Kun on elänyt kerran nuo lohenpunat, korallit ja muut vastaavat nuoruudessaan, niin mulla on suuria vaikeuksia suhtautua niiden uudelleentuloon. Hämmentyneenä olen nyt katsellut kuvia blogeissa (usein tuo HM:n tyyny, sulla kivasti tässä useampia vaihtoehtoja), koska toisin kuin nuoruudessani nuo värit yhdistetään mitä mainioimmin toisiin - aika kirkkaisiinkiin - väreihin. Toimii usein. Erityisesti tuossa Marimekon Seireenissä tuo kaunis vihreän sävy sopii persikan kanssa käsittämättömän hyvin.

    Oma lempparini on 7. kuvan taustalevy, näen sen taittuvan vähän viileämpään, melkein puuteriseen vaaleanpunaiseen ja vaaleanpunainen sekä pinkki ovatkin jo ihan mieleisiä värejä.

    Itselleni on todella tärkeää värin sävy, sama väri voi toimia eri sävyissä aivan eri tavalla. En tiedä, onko se muille noin yleisesti ottaen tärkeää, olisi kiinnostava tietää. Myöskin värin lähellä olevat muut värit (ja niiden sävyt) ovat tärkeitä ja myös materiaalit, joissa väri/värit. Kiinnostava aihe, josta voisi jatkaa loputtomiin.

    VastaaPoista
  7. Joo, tässä iässä monet trendit on jo toisella tai kolmannellakin kierroksella :).
    Minustakin tätä päivää on juuri nuo väriyhdistelmät, jotka tekevät tästäkin väristä taas mielenkiintoisen.
    Taustalevyn sävy on mitä mainioin.
    Värit on yhtäaikaa vaikeita ja kiinnostavia! Loputon yhdistelyn mahdollisuus ja materian vaikutus värisävyihin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.