sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Inspiraatio NYT 1302

Nyt tulee piitkä postaus, mutta tällä viikolla voi ollakin sitten muuten melko hiljaista. Tämänkertaisen innoituksen yhteisnimittäjä voisi olla kalusteet: Asplundin uutuudet, vanhat keittiön yläkaapit ja kukkapöydät.

 • Tukholman huonekalumessuilla juuri esitelty Asplundin uusi kokoelma `Sense of Space` on elegantti ja keveä. Hienoa kuvia messuilta Asplundin osastolta Trendenserin sivuilta. Huomatkaa kaikkien kuvien mahtavat taitetut vihreät sävyt.

 • Meidän uusittu keittiö tulee maksettua näinä kuukausina ja jo nyt haluan vaihtaa yläkaapit ;). Vitsi, vitsi, mutta  minua kiehtoo suunnattomasti 50-luvun aidot, täyspuiset yläkaapit, joissa on laatikostaja ja liukuovia. Näiden syövereihin olisi ihana kätkeä astia-aarteita. Hulluus alkoi Lundagård -blogia tästä kuvasta. Harmaavalkoinen kaapisto Fantastic Frank- sivustolta ja sininen kaapisto Stadshem sivustolta, linkit oikealla sivupalkissa. Valkoinen kaunotar on taas Byggfabrikenin sivuilta.

 • Olette varmaan huomanneet että kaikki viherkasveihin ja yrtteihin liittyvät kalusteet sekä varusteet ovat pinnalla. Juuri kun luulin kukkapöytien kadonneen huonekalumallistoista, ne tulevat takaisin. Samoin yöpöytiä näkee monen valmistajan mallistossa. Katsokaa miten ihastuttava on Suvi sur le vif -blogin Talvipuutarha tai Antwerpissä sijaitsevan vintagesisustukaupan Atelier Solarshopin pikkuiset pöydät. Viimeisessä kuvassa on tekemäni kuvasovite Ikean uutuuksista: Vettre yöpöytä 45€, Majskorn ruukkut 1,29€ ja tulossa oleva Samspelt kauriskoriste. Huomaa varmaan mistä olen innoitukseni saanut. Muuten Ikeasta löytyy monta kivaa kasveille sopivaa kalustetta. Katso vaikka tätä

8 kommenttia:

 1. Voi että nuo vinot yläkaapit on hauskoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on.
   Hauska, että kommentoit, ajattelin juurikin tänään, että pitää muistaa käydä blogikylässä luonasi.

   Poista
 2. Todella kauniita vihreän sävyjä Asplundin kuvissa, erityisesti silmääni viehättää kolmannen kuvan kaapin päällä olevan kulhon metsänvihreä väri, joka on aika päheä appelsiinien ja viereisen kaapin oranssien kera.

  50-luvun keittiön vinot yläkaapit... ah miten ihania ne ovatkaan, ikuinen rakkauteni ja (ainakin toistaiseksi) tavoittamaton toive. Tuosta Lundgårdin linkin kaapista tuli mieleen, että jos ei etsi kaappeja keittiöön ja osaa itse jotain tehdäkin, niin tuollaisista yläkaapeista saisi kivaa (täyspuista käsittääkseni) säilytystilaa muualle kotiin. Noin yleensä en pidä liukuovista, mutta tuollaisissa yläkaapeissa on KAIKKI kohdallaan, myös ne ihanat pikkulokerot.

  Lapsuudesta tutut viherkasvit tekivät ensin tuloaan ja nyt sitten kukkapöydätkin ja tosiaan myös yöpöydät tekevät uuden tulemisen, sitä en ollut tullut ajatelleeksi mutta näinpä hyvinkin. Ruosteinen metalli ei kolahda minuun yhtään, tökkii tosi pahasti vaikka muuten monet metalliset pikkupöydät tai vaikka Tolix-tuolit ovat kauniita. Alimman kuvan Ikean pöydät ovat kivat ja raikkaan väriset, liekö samaa sävyä kuin se kärry, joka oli kova hitti viime keväänä, sellainen 3-tasoinen. Jos olisi tilaa (ja tarvetta), niin taitaisin olla altis sortumaan juurikin Ikean metallijuttuihin. Mutta tarvetta nyt ei todellakaan ole, joten lyhennän vaikka sitten tuolihaavelistaani jossain vaiheessa Tolixilla, ne kuulemma (joku blogi, en muista mikä) "ovat jo niin nähtyjä", niinpä niin, minusta ne ovat kyllä ihan klassikkokamaa.

  Tosi kivoja nämä sinun tekemäsi perusteelliset ja monipuoliset postaukset inspiraatoista, väreistä ja mitä näitä nyt olet tehnytkin. Tykkään kovasti, tällaisista saa lukijana paljon enemmän kuin sellaisista ostoshaavelistauksista, joissa on vain linkit tuotteisiin. Että kiva kun viitsit näitä tehdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä ja kauniista kommentista Pauliinalotta. [niiaa]

   Asplundin kuvat ja vihreät ovat niin kauniita. Arvasin että ne purisivat myös muihin sisustusintoilijoihin.

   Yläkaapit on tosiaan niin mahtavia, että niitä voisi käyttää muuallakin. Minua nyt harmittaa etten tajunnut etsiä kodinhoitohuoneeseen moisia 50 -luvun keittiönkaappeja. Tosin olen ymmärtänyt, että nämä ovat kuumaa kamaa ja viedään käsistä hyvään hintaan.

   Viherkasvit ja Tolixit ovat mielestäni klassikoita jotka nousevat aina uudestaan esiin aika-ajoin. Viherkasveja taitaa hiipiä taas meillekin, ruukut olisivat jo valmiina entisten kuoltua pois ja yhden onnistuneen kirpparikierroksen tuloksena. Sait minut ajatellemaan suhdettani metallisiin huonekaluihin. Pari laatikostoa Ikeasta ja vanha pukukaappi löytyvät kotoa. Haaveilen myös Ikean Roxö -tuolista puutarhaan. Mutta metallin kanssa saa olla tarkkana ettei tule liian kalsea tunnelma.

   Ennen blogiharrastusta, luin hulluna sisustuslehtiä ja koostin niistä Style-leikekansioita ryhmitellen kuvia esim. värin, muodon, käytön tai tyylin mukaan. Nykyisin teen samaa virtuaalisesti. Kiva jos muutkin tykkää.

   Poista
 3. Voi kuinka upeita kuvia, paljon eri tyylejäkin mutta kaikissa jotain kivaa ja mielenkiintoisia yksityiskohtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan näissä upeissa kuvissa on modernin yksinkertaista, 50 -lukua ja vihreää teollisuustyyliä. Niin se taitaa olla ettei makuni ole tyylipuhdas, vaan aika laajasti erilaiset kauniit ja mielenkiintoiset asiat kiinnostaa :).

   Poista
 4. Ihania nuo vanhat (vanhanmallinmukaiset siis..) keittiönkaapit.. Ja osaa se ikeakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Kuvissa ainakin osassa on aidot ja entisöidyt, mutta Kvänumilta löytyy myös uustuotantona.

   Ikeassa on paljon osaamista.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.