perjantai 12. heinäkuuta 2024

Ikea hotelli ja museo

Kööpenhaminaan suuntautuvalla automatkalla olin sovittanut vierailun myös noin 18 000 asukkaan Älmhultiin, josta ovat kotoisin niin luonnontutkija ja tieteellisen luokittelun isä Carl von Linné sekä tietysti Ikea. Paikkakunnalla on nykyisin Ikean Hotelli, Ikea ravintola Grilli ja tietysti Ikea Museo myymälöineen.

Olipa kiva kokemus. Hotelli oli äärimmäisen siisti ja raikas. Parasta oli yhteiset tilat, joita löytyi joka kerroksesta ja ala-aulasta. Hotellissa oli myös kaunis pyykkitupa, joka on vieraiden käytettävissä. Aamiainen oli perus hyvä ja illalla söimme viereisessä Grillissä, jossa annokset olivat yksikertaisia, mutta maukkaita. Piha oli myös kivasti kalustettu Ikean tuotteilla ja museon edestä löytyi kekseliäs leikkipaikka.

Museo on perustettu ensimmäisen myymälän paikalle ja sillä oli monenlaista mielenkiintoista nähtävää Ikean taustasta ja historiasta. Museomyymälä oli odotettu käyntikohde ja jotain pientä lähti mukaan. Minulla on hassu unelma, että omistaisin joskus Airnb-kämpän, joka olisi sisustettu Ikea PS tuotteilla. No, avaimenperä on jo valmiina ;)

Älmhultia voi lämpimästi suositella, jos ajelee autolla Ruotsin poikki. Hotelli oli niin hyvä, että on harmillista että niitä on vain yksi maailmassa. Paikkakunnalla on koostaan huolimatta myös paljon muita kaupallisia palveluita mm. Ikean myymälä ja Iittalan outlet. Pieneltä paikkakunnalta suuntasimme jalojen lehtipuumetsien siimeksessä kohti Etelä-Ruotsin peltoaukeita ja päämäärämme Kööpenhaminaa.























2 kommenttia:

  1. Joo, ruåttalaiset osaa luoda tunnelmaa. Kivalta näyttää Älmhult 😎

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.