sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Mehikasvivati

Jossain olen varmaan tällaisen nähnyt ja siitä se ajatus lähti... Minulla on ollut jo monena vuonna etuovella mehikasviasetelma ja olen tykännyt niistä aina. Kun mietin tämän vuoden kesäkukkahankintoja, tajusin että haluan tosi ison mehikasviasetelman, koska sen kasvun seuraaminen ja kukoistus on ollut niin antoisaa. Tämän voi myös laittaa etuovelle hyvin varhain kasvukauden alussa  ja se kestää pitkälle syksyyn.

Hankin kasvuastiaksi noin 60 cm läpimitaltaan olevan tulisijan vadin ja siihen porattiin pieni reikä pohjaan, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Pohjalle hieman kiviä salaojaksi ja mullan sekaan hiekkaa, koska mehikasvit tykkäävät kuivasta kasvualustasta. Ostin 12 mehikasvia tarjouksesta ja vielä 5 lisää normihinnalla. Koristekivistä isommat ostin, mutta mullat ja pikkusoraa löytyi varastosta. 

Nyt odotan innolla sen kasvuun lähtöä ja mahdollista kukkimista. Ostin mehikasvien eri lajeja ja myös punasävyisiä. Kasveiksi kävisi myös kaikki muutkin kivikkokasvit. Tähän samaan astiaan laitan jatkossakin mehikasvini, koska minun silmääni tästä tuli oikein kiva. 

Tulisija ROSENFINK Ø58xK16 musta | Jysk
Koriste kivet ja isot koriste kivet | Kekkilä 
mehikasvilajitelma | Rusta
mehikasveja | Tokmannin puutarhaosasto


            

2 kommenttia:

 1. Itselläni on jo useana vuonna ollut myös kivikasvivati ja ovat hienosti menestyneet vadissa jopa ilman reikää ruukusoran/kivien/mehikasvimullan avulla,
  ☀️ihanaa kesää sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, ainakin Kekkilältä löytyy valmis Kaktus- ja mehikasvimulta. Kivikkokasvit ovat niin hienoja. Ihanaa kesä myös sinulle.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.