lauantai 25. toukokuuta 2024

Kilta kannu ja aamiaislautanen

Pitkästä aikaa Järkikirppiksellä ja etsin tiettyjä juttuja, joita ei tietenkään löytynyt. Löytyi kuitenkin Kilta kannu kannella ja sellaista olen jo tovin mielinyt, joten nappasin mukaan. Toinen löytö oli Arabian BA aamiaissetin lautanen, johon sopii hyvin kaikki Arabian kupit. Molemmat taattua Kaj Franckin suunnittelua.

Kun etsin tarkempaa tietoa kirppisostoksisani, törmäsin Käsmä-blogiin ja mielenkiintoisiin tarinoihin Kiltan alkuperäisistä kahdeksasta osasta, joihin tuo kannukin kuuluu. Piti kuvata myös ne omat Kilta-astiat, jotka omistan noista kahdeksasta alkuperäisestä osasta. Lautaset ja kahvikupit puuttuvat kun vertaa Käsmä-blogin kuviin. Ja taitaa tuo sokerikko olla uudempaa Teema tuotantoa. Kuvissa mukana myös kermapullo, josta koko ajatus Kilta-sarjasta lähti. Lisäksi kuvissa vilahtelee sininen ja valkoinen muurikello, Lidlistä ostettu Matisse-meloni ja Iittalan Oiva Toikan ihmeellinen maailma -kokoelman lasiomena ja Linnut muki.
2 kommenttia:

  1. Kyllä Kilta on hieno! Tuota kannua näkee usein ilman kantta, hyvä löytö siis kannellisena. Juu, sokerikon kannen nuppi eroaa ainakin Teemassa ja värisävytkin on pikkuisen erilaisia. Keltainen Teema ja Kilta menee ainakin itsellä helpoiten sekaisin.

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä, Kilta on hieno. Kannu olen metsästänyt juurikin kannella ja siksi se vielä puuttui, vaikka aika usein kirpparilla näkyykin. Usein erotan Kiltan ja Teeman vain astiamalleista, mutta lautasten, kuppien ja mukein kohdalla vaikeaa minulle kaikissa väreissä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.