sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Kirpparilla ohimenneet

ja arvaa vaan harmittaako, kun en näitä ostanut. Lieneekö päälle käyvä flunssa syynä, että aloin haikeana miettiä upeita kirpparilöytöjä, jotka erinäisistä syistä ovat jääneet ostamatta. Nämä esineet miellyttävät vieläkin silmääni, vaikka osa on jo 24 vuoden takaisia ostamatta jättämis -päätöksiä. Koti olisi aika lailla erinäköinen, jos olisi aikanaan nämä kaunokaiset kotiuttanut. Osaa voisi ostaa vieläkin kaupasta, mutta uudessa ei ole sitä löytämisen tunnetta. Osan voi onneksi vielä metsästää secondhandinä. Tästä oppina olkoon itselle, että koti sisustetaan tunteella ja minulle Suomidesign toimii vuodesta toiseen.


Artekin rottinkinen tuoli 45, tavattu Töölössä huutokauppamyymälässä 1990-luvun lopulla. 
Ihastuin, mutta jäin miettimään mihin laitan. Mallia löytyy secondhandinä, mutta rottinkinen on harvinaisempi.

Tynellin messinkinen pöytälamppu. oli tarjolla Oulussa 2000-luvun alussa osto- ja myyntiliikkeessä. Hinta oli liian korkea, mutta ihastuttaa edelleen. Tynellin saman tyyppisiä valaisimia on Gubin uustuotannossa.

Ilmari Tapiovaaran Mademoiselle tuoleja oli Helsingin Siltavuorenrannan osto- ja myyntiliikeessä vuonna 2000 hintaan 38,60€ (tilastokeskuksen muuntimella muunnettu). Tuoleja oli kaksi hyväkuntoista vaalea ja harmaa. On edelleen Artekin tuotannossa hintaan 1430€. Elämäntilanne oli juuri silloin muutoksessa ja ei ollut muka tilaa. Höh, oishan ne voinut varastoida.

Harri Koskisen Marimekolle 2011 suunnittelema Loistava kynttilänjalka violettina oli todella hyvässä alessa Marimekossa, mutta pysyin kovana "ei enää yhtään kynttilänjalkaa tai maljakkoa". Olisi kannattanut uskoa tunnetta.

Arabian Esteri Tomulan Pastoraali tarjotin olisi ollut tarjolla pari vuotta sitten lähiseudun vintagemyymälässä. En ehtinyt/jaksanut lähteä kaupoille pöljä kun olen.

p.s. Jos joku lukijoista nyt inpiroituu omia huteja kirjaamaan niin kommenteihin voi laittaa muisteluita tai linkata jollekin omalle somekanavalle. 
4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Mä muistan nähneeni Lappeenrannassa kirppiksellä aikoinaan todella ison Arabian SN-kukkaruukun 20 eurolla. Jätin ostamatta, kun hinta tuntui kalliilta. (Ja sitten muutama vuosi tuon jälkeen ostin ehkä hitusen pienemmän, mutta ison ruukun 50 eurolla, huoh). Aikoinaan, joku 15 vuotta sitten Stillin Grapponiaa näki kirppiksellä todella halvalla. En hankkinut, kun ajattelin, että hinnat säilyy halpoina...Listaa voisi jatkaa, mutta mitään yhtä tiettyä esinettä en just nyt muista noiden lisäksi, vaikka aivan varmasti muitakin esimerkkejä löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava lukea näistä sinun "ohimenneistä". Minun onnistui ostaa Arabian kukkaruukkuja iso satsi tosi halvalla ennenkuin niiden hinnat karkasi. Mutta tosiaan ohimenneitä on aika paljon, toisaalta on onnistumisia enempi.

   Poista
 2. Mulla on myös jäänyt Madamoiselle-tuoli ostamatta n. 10 vuotta sitten. Se maksoi Fidassa satasen, joka tuntui siinä kohtaa kalliilta, kun olin juuri työtön enkä vielä tiennyt, että olisin pian taas töissä. Menin vielä uudestaan katsomaan tuolia, kun olin selvitellyt uuden hintaa ja tullut katumapäälle, mutta se oli toki silloin jo myyty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, olisi ollut kyllä halpa. Joskus sitä päätyy säästämään väärässä kohtaa. Minäkin olin työttämänä silloin kun Mademoiselle-tuoli tuli vastaan.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.