sunnuntai 28. elokuuta 2022

Lukuvalo vuoteen viereen

Tämä taitaa olla jo neljäs vaihtoehto lukuvaloksi vuoteeni viereen. Ensin oli keltainen, seinälle kiinnitetty vintagevalaisin. Se oli ihan hyvä, mutta värin ja ulottuvuuden suhteen oli toiveita. Sitten 90-luvulla hankitut Ikean Antifoni valaisimet siirtyivät makkariin, minulle jalkalamppu ja miehelleni pöytäversio. Vuosien myötä valasimien tekniset osat alkoivat rapistua ja päätin satsata klassikkovalaisimiin. Arne Jacobsen vuonna 1960 SAS Royal hotelliin Kööpenhaminaan suunnittelema AJ valaisinsarjan seinä- ja lattiavalaisimet saapuivat makkariin. Näistä kaunokaisista seinämalli toimii hyvin, mutta on aika ärsyttävä nousta sängyistä sammuttamaan lattiavalaisin.

Finnish Design Shopista tilasin Hayn PC kaksivarsisen seinävalon. Pierre Charpinin suunnittelema valaisinperhe on linjakas ja tekniikka on pyritty kätkemään. Tämä valaisin miellyttää niin ulottuvuuden, värin kuin helppokäyttöisyyden osalta. Tosin himmennystä en ole löytänyt tai osaa käyttää... Ai niin ja klassikko lattiavalaisin siirtyi olohuoneeseen, sinne se sopii mukavasti. Syksyn pimeät saavat tulla, meillä on varustauduttu.2 kommenttia:

  1. Hyvän lukulampun löytäminen ei ole helppoa ja myös se mihin lampun kiinnittää on tärkeää. Meilläkin on kokeiltu useampia eri malleja. Nyt en enää lukuvaloa tarvitse, sillä kuuntelen kaikki kirjat. Minulle on tärkeää että sängyn vierellä olevan lampun, on se sitten seinällä tai yöpöydällä, sytyttäminen on helppoa eli että se sytytetään ja sammutetaan napista joka löytyy pimeässäkin helpolla. Parhaaksi olen kokenut sellaisen lampun, jonka katkaisija on kiinni johdossa, eikä itse valaisimessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva huomata että käyt Kristiina välillä kurkkimassa blogiini. Kirjoitat niin hyvin tuosta lukulampun pulmallisuudesta, hyvä kuulla miten muut ovat asiaa ratkoneet. En ole vielä siirtynyt äänikirjoihin, mutta ainakin romaanien osalta se olisi todella järkevä ratkaisu.

      Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.