sunnuntai 14. elokuuta 2022

Kehdosta laveriin

Meillä on taas upgradattu lastensänkyjä. Lapsiperheessä hankinnat ovat kasvun myötä tulevia pakollisia liikkeitä. Kierrätys kannattaa sänkyjen kohdalla. 

Ensimmäinen sänky tytöillä äitiyspakkauslaatikon jälkeen on ollut Ikean Gulliver pinnasänky. Näitä sänkyjä oli meillä itse asiassa kaksi kappaletta, koska yhden reunan poistamalla se sopii vielä taaperollekin. Ikean lastensängyissä on aika halpa vaihtohinta, mutta kiertoarvoa on eli tuotteen saa helposti kiertoon esimerkiksi Tori.fissä tai muilla myyntialustoilla.

Seuraava hankinta, punainen Brion Sleep pinnasänky oli hintaansa nähden yllättävän himpula, mutta niin tyylikäs. Tämä sänky ostettiin käytettynä ja laitettiin kiertoon, yllättävää kyllä, vielä ehyenä.

Sitten tytöt nukkuivat vintage kerrossängyssä, joka oli Niemen tehtaiden klassikko Torista. Tämäkin kätevä kerrossänky lähti kiertoon sukkelaan kun tuli aika luopua siitä.

Sitten kotiutui Ikea Gulliver juniorsänky ja siihen oli kaksi patjaa kerrossänky ajoilta. Toisen patjan sai helposti siirrettyä lattialle ja siihen petattiin yökylään tulleelle kaverille helposti oma peti.

Nyt oli sitten aika hankkia aikuisen mitoilla oleva sänky ja melkoista pohdintaa asian tiimoilta on käyty. Vuoteen on pitänyt täyttää sekä äidin että varsinaisen nukkujan kriteerit; kevyt ulkomuoto ja mahdollisuus imuroida vuoteen alta, ulkonäkö sekä koko 90x200 cm. Yövieraat on huomioitu taas kahdella Jyskin patjalla. Sängyksi valikoitui viimeistään tämän kuvan perusteella Kiteen Notte runkosänky, joka oli sopivasti Vekessä alennuksessa, kun päätös saatiin tehtyä.

Nukkuja on tyytyväinen ja molempien silmään myös näyttää kivalta. Tässä vuodetta vielä joskus opiskelukämppäänkin. Ellei lähde kiertoon...


2 kommenttia:

  1. Meillä lapsilla oli pinnasängyn jälkeen Unipuu-sängyt ensin turvalaidoilla ja sitten erilaisissa kokoopanoissa matalasta puolikorkeaan ja jossakin vaiheessa yhdistettynä ihan kerrossängyksi asti. Unipuut toimivat teini-ikään asti ja nyt on sitten runkopatjat. Tuo Kiteen huonekalutehtaan Notte on kyllä hieno muotokieleltään. -q

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.