lauantai 29. tammikuuta 2022

Hetkiä kotona 2201

Kohti valoa mennään ja päivän pituus on jo huomattavasti pitempi. Kuvasin tyttöjen joululahjaksi saamissa String Pocket hyllyissä tänä vuonna 70 vuotta juhlivaa Arabian Kilta, myöhemmin Iittala Teema astiasarjojen astioita. Tämä Kaj Franckin vuonna 1952 suunnittelema astiasto on edelleen käyttökelpoinen ja tyylikäs erilaisissa kattauksissa. Suosion yksi salaisuuksista lienee muotoilun lähtökohtana olleet perusmuodot: ympyrä, neliö tai kolmio. Astiasto on myös pinoutuva ja helppo yhdistää muihin sarjoihin.

Meidän astiakaapista näitä löytyy vintagena ja uudistuotantona. Nyt kuvasin astiakaapin keltaiset osat yhdessä Oiva Toikan neodyymin väristen Fauna ja Flora lasistojen kanssa. Ehkä kuvaan myös muut värit tämän vuoden aikana... 

Viikonlopun kävelyreissuilla on näkynyt jo riemastuttavasti aurinko. Tulppaanit, appelsiinit ja päärynät tuovat paljon iloa arkeen. Kuvissa vilahtelee myös uusi Marimekon Mini maljakko persikan sävyssä. Mielestäni sävy on ehkä liian haalea. Päätinkin että jatkossa ostan vain ne Mini maljakot kokoelmaani, joiden väristä todella pidän. Huomaatko muuten miten Mini maljakko toistaa kivasti Kaj Franckin Kartio karahvin sekä Oiva Toikan Miranda kulhon muotoa.

Töllölistalla on kaksi uuden ajan länkkäriä. Jacques Audiard Sistersin veljekset ja Tommy Lee Jonesin The Homesman, jonka pääosissa poikkeuksellisesti Hilary Swankin esittämä nainen. Tykkäsin näistä perinteitä kunnioittavista ja toisaalta uusia näkökulmia avaavista elokuvista. 2 kommenttia:

 1. Todella herkullinen väriyhdistelmä tuo Killan keltainen ja neodyymi lasi. Kilta jaksaa ihastuttaa; upeaa muotoilua ja käytettävyyttä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo hyvin mätsää yhteen.
   Minun keltaisten Kiltojen kokoelma on kyllä melko vaatimaton sinun kokoelmaan verrattuna. :)

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.