keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Talviloma Turussa

Perheemme kävi minilomalla Turussa ja Viking Grace -risteilyllä. Turussa majoituimme uudistuvalla Kakolanmäen alueella Forenomin 2016 uudistamassa vankimielisairaalassa. Huoneistossa oli makuuhuone, olotila, jonka vuodesohvassa tytöt majoittuvat mukavasti sekä ikkunallinen kylpyhuone. Majoitus oli suosituksen arvoinen, voidaan mennä toistekin.

Tytöt olivat toivoneet risteilylle ja sellaisen varasin kaikilla herkuilla: illallisbuffa ikkunapaikalla, Organic sviitti infrapunasaunalla, shampanja-aamiainen Oscar à la Cartessa sekä kylpylähetki aromisaunalla. Myös shoppailua kuului ohjelmaan sekä rento lounas Frank'sissa. Hytti, aamiainen ja kylpylähetki oli kaikkien mieleen. Seuraavalla kerralla Tukholmaan suoralla lennolla Oulusta tai Tallinnaan mahdollisimman nopeasti meritse.

Turussa ohjelmassa oli Aboa Vetus & Ars Nova museo ja Turun linna. Aikuisista nämä olivat ihan huiput. Erityisesti historiallinen kellarikerros oli kiehtova kokemus ja tytötkin intoutuivat keskiaikaisen talon pienoismallilla leikkimään. Turunlinnassa olimme Pikkuritarikierroksella ja tytöt lyötiin kierroksen päätteeksi pikkuritareiksi. Sain kuvattua hienoja otoksia, mutta en julkaisulupaa. Ihailin kovasti linnan upeaa restaurointityötä ja kasettikattoja. Suunnittelijana toiminut arkkitehti Erik Bryggman kuuluu oleellisena osana Turun kaupunkikuvaan ja tämän herran tuotantoon haluan tutustua vielä enemmän. 

Ostoksilla käytiin myös Zara, Cos ja Ikea, koska niitä ei täältä Oulusta löydy. Olipa Turussa taas inspiroivaa. Ihana pieni irtiotto arjesta.


Kakolanmäellä



 Viking Grace


Näkymiä Rettigin palatsista










  Turun linnan Kuninkaansali










5 kommenttia:

  1. Tuttuja näkymiä näin entisen turkulaisen silmin ja nykyisen ahvenanmaalaisen silmin. Kakolanmäellä ollaan asuttukin jonkin aikaa ja Gracella matkustetaan aika useinkin.

    VastaaPoista
  2. Paljon tuttua, mutta myös vierasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turku on kyllä kiva paikka ja tuo Kakolanmäki on mielenkiintoinen, kehittyvä alue.
      Tosiaan, laivahan pysähtyy Ahvenanmaalla, itseasiassa heräsin yöllä keulaportin kolisteluun.

      Poista
  3. Tuttuja maisemia ja paikkoja! Mulle tuo Kakolan alue (turulaisena) herättää vähän ristiriitaisia tunteita, mutta mukavaa, että viihdyitte hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri juteltiin mieheni kanssa että moni ei varmaan pysty asumaan entisessä vankilassa. Tosin onhan alueella myös paljon uutta asuntokantaa. Ihana että meillä on Turku. Vieläkin on paljon näkemättä, toisella kertaa sitten lisää.

      Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.