maanantai 31. joulukuuta 2018

Nämä jäi mieleen 2018

Tässä tuttuun tapaan vuosittainen otanta vuodelta 2018; sisustustapahtumia, -ilmiöitä ja designesineitä. 

ASUNTOMESSUT 

Vierailin blogien ja IG avulla Porin asuntomessuilla. Mielestäni oli tavallista vähempi juttuja ja ehkä siksi jäi messuista vaisu vaikutelma. Mieleen jäivät entisöity Bunkkeri ja Honkarakenteen Kontti.  

Unelma asuntomessuilla esiteltäisiin ryhmärakentamistaloyhtiöitä, talovalmistajien taloyhtiöitä, joissa erikokoisia erillistaloja esim. Kastellitalojen Cubic-sarja, merikonteista duunattuja taloja, puukerrostaloja ja vanhoista hirsirungoista uudelleen muokattu talo, jossa olisi märkämoduuli (k+khh+pesutilat), mutta muuten olisi avoimet tilat ilma perinteistä huonemerkintää.

ASUNTOJEN VÄLITTÄMINEN MUUTOKSESSA

Bo LKV:n menestystarinaa on ollut mielenkiintoista seurata, nyt kun se on laajennut Ouluunkin. Heidän oma välityskonsepti, jossa kohdekuviin panostetaan erityisen paljon sisustaen ja  asukkaiden ylimääräiset tavarat karsien ennen ammattilaisen kuvausta on tuttua ruotsalaisten asuntovälittäjämarkkinoilta. Konseptiin kuuluu tietysti myös julistekauppa Bo&Co ja aika ajoin ilmestyvä sisustuslehti. En ole asunnonosto aikeissa, mutta seuraan silti saadakseni inspiraatiota.

BLOGGARIT REMONTOIVAT JA RAKENTAVAT

Tänä vuonna olen katsellut innolla erityisesti the ex-minimalist Riikan saksan kodin remonttia, Valkoisen Harmajan villa Fregatin rakentumista merenrantatontille, Pihkalan Maijan uuden kaksion remonttia, Maiju Sawin omakotitalon remonttia sekä Vihreän talon omakotitalon rakentumista. Välillä minulle tulee tunne etten voi olla bloggari ellen remontoi tai rakenna. Sitten muistan taas kaiken vaivan, jota niihin kuuluu ja olen tyytyväinen kotini pieniin ja hiljaisiin muutoksiin.

MUSEOSSA ON HUIPPU KIVAA

Tätä todistanee uuden Amos REXin luona jatkuvasti nähtävät jonot. Kuvassa on Designmuseon Tapio Sarpaneva näyttely, mutta muitakin ihania näyttelyjä sain kokea tänä vuonna. Valtakunnassa pohditaan että äänestäminen muuttuisi lakisääteiseksi velvollisuudeksi. Voisiko samalla säätää minimi museokäyntimäärän vuosittain. Oma tavoite on 12 museo- tai näyttelykäyntiä vuosittain. Tekee niin hyvää aivoille.

INSTASTOORIT

Näitä tulee ahmittua. Paras instafeed on omaperäinen, säännöllinen ja ei liian pitkä. Oma tavoite esitellä vanhoja inspiraatioleikekirjoja jäi kesän kiireissä. Oli joka kerta niin haastavaa teknisesti ja hoin koko ajan ihana, ihana...

BOOKAZINE

Asun Homes -bookazine on hyvä esimerkki ilmiöstä, jossa sisustuslehdet keräävät parhaat jutut kirjan tapaiseksi lehdeksi. Nautin. Niinkuin joka kerta kun Asun-lehti ilmestyy sopivasti joka toinen kuukausi.

DESIGNKLASSIKOT OVAT HALUTTUJA

GUBI on ostanut oikeudet Paavo Tynellin valaisinmalleihin ja on ottanut uudistuotantoon muutamia malleja. Vintageversiot ovat olleet erittäin kalliita, nämä uudet ovat keskihintaisia desigvalaisimia. Mitähän muita designklassikoita tulee vielä uudistuotantoon.

SISUSTUSTEKSTIILEISSÄ ON TEKSTUURIA

Siliteltävän sileä sametti ja rouheat käsityönätehdyt matot ovat tällä hetkellä suosittuja. Sera Helsinki -matot kantavat myös eettisiäarvoja tuotteissaan.

SISUSTUSESINEET OTTAVAT KANTAA

Edellisestä kätevästi tämän ostikon alle. Ostin tänä vuonna Roosa nauha- tuotteita, koska ne olivat kauniita ja käytännöllisiä. Asia on myös tärkeä. Hiilijalanjäljen laskeminen ja ilmastonmuutos tulevat varmasti näkymään myös sisustuksen arvoissa ja teoissa tulevina vuosina.Lopuksi vielä #bestnine Materiantajun Insta tililtä. Kuvan mukaan blogin uusi nimi voisi olla Oiva-astioita, lasikulhoja ja kukkia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.