sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Emännän tuoli

Tein tässä taannoin ihanat kaupat Tori.fi:ssä. Alle sadalla eurolla sain jälleenrakennuskauden tuolin, joka on mielestäni täydellinen pari kesällä kunnostetuille Arena -tuoleille. Jotenkin ruokailuryhmä näyttää nyt kokonaisuudelta. Tosin pöytä on vielä menossa vaihtoon, kaipaamme jatkettavaa mallia juhlahetkiin. Niin ja se astiakaappi on edelleen haussa.

Jos joku tuntee tuolin tekijän/valmistajan/nimen saa vinkata. Myyjälle oli kerrottu, että tuoli on Ilmari Lappalaisen Rehtorin tuoli, mutta kun olen tehnyt jäljitystyötä, olen alkanut miettimään että se voisi olla myös Stockmannin piirustuskonttorissa työskennelleen Olof Ottelinin käsialaa. Tuolini muistuttaa kovasti kyseisen herran Status -tuolia.

Arena tuolien käsinojallinen malli on mieheni vakioistuin ja nyt minullakin on oman käsinojallinen malli. Köyhän naisen Domus -tuoli ;).  Huoh. Mikähän tällä bloggerilla taas on. Kuvani ovat samankokoisia kuin ennen, mutta jos laitan alkuperäisenä kokona kuten yleensä, menee sivupalkin puolelle.

10 kommenttia:

 1. Kivan kantikas tuoli, tykkään :) Isommalle pöydälle teillä näyttää olevan hyvin tilaa. Ja mahtuu vielä tanssahtelemaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompi pöytä ja se astiakaappi mahtuu, mutta kyllä tässä on hieman kuvakulma virhettä. Talomme, 5h+k, koko on vain 120 neliötä.
   Lapset juoksee piiriä hormin ympäri harva se ilta, mutta itsellä ei tule tilaa hyödynnettyä.
   Tähän asiaan voisi tehdä kyllä muutoksen.

   Poista
 2. Ihania kuvia, tosi kaunis valaistus :) Ja kaunis tuoli! Kuvaongelmaan: Olisiko sinun kuvat sitten isompia kuin ennen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli sellainen superharvinainen aurinkoinen marraskuun päivä, jolloin kuva onnistuvat kuin itsestään.
   Kuvat on tehty samoin kuin aina ennenkin, joten sama koko on. Siitä ei tällä kertaa ole kyse.

   Poista
 3. Teitpä hyvän löydön. Tuollainen tuoli ja noin hyvässä kunnossa! Muistuttaa joissain kouluissa Hämeessä törmäämiini opettajienhuoneen tuoleihin. Tai siis ne oli siirretty kellariin ja tuotu martelat tilalle. Vannotin, että tuoleja ei saa hävittää, koska ennen pitkää ovat arvossaan ja kertovat koulun historiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen luvannut miehelleni, että
   ostan enää vanhoja huonekaluja vain jos ne voi ottaa heti käyttöön.
   Lue: ei enää kunnostusprojekteja. Vähän liian monta viime kesänä ;).
   Juttusi perusteella siis voisi olla joku koulu/julkitila tuoli.

   Poista
 4. Wau, onpa hieno! Muutenkin ihana kokoelma noita tuoleja ja ai että mäkin haluaisin ruokapöydän noin reilusti keskelle lattiaa, mutta siihen ei meidän nurkat taivu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.Tämä on tilavin kohta meillä.
   Vai pitäisikö sanoa että tässä kohtaa asunnon sisäiset reitit risteävät,
   joten pöytä pöjöttää keskellä lattiaa. :)

   Poista
 5. Hei! Oletko löytänyt tuolin nimeä/valmistajaa? Itselläni on samanlainen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.