sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Vain yksi matto

Meillä on ollut vain yksi matto tässä kodissa. Se on eteisessä kurasiepparina. En taida pitää matoista. Yksi tärkeimmistä syystä vältellä mattoja on laiskuuteni siivouksen suhteen. Tuo inhokkihomma hoituu kätevämmin ilman mattoja. Tiedän että matto kokoaa yhteen kalusteryhmän ja tuo akustista pehmeyttä tilaan, mutta kun ei matota. Nyt olen ottanut oleskelutilaan testiin vanhan mattohankintani, joka on tumma ja kevyt. Testaillaan. 

Sama homma minulla on muuten verhojen suhteen. Taidan olla kodintekstiilirajoitteinen. Onkohan vertaisryhmä jo perustettu?
14 kommenttia:

 1. Kaunis on matto! Toivottavasti pysyy lattiassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin matto on kaunis, mutta onko se meidän olotilaan sopiva mietityttää vielä.

   Poista
 2. Ihana matto! Sopii tuohon hyvin, mutta jos ei omaa silmää miellytä niin sopisi meille hyvin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto on hankettu joskus 2000-luvun alkupuolella.
   Minunkin on pakko myöntää että matto sopii tuohon.
   Mutta onko matto juuri tuo yksilö...

   Poista
 3. Mä liityn sun vertaisryhmään! Meillä on tällä hetkellä yksi matto eteisen maton lisäksi. Osittain kylläkin siksi, ettei oikeenlaista ja kukkarolle sopivaa vaihtoehtoa meinaa löytyä. Hyvin pärjäisin ilman mattojakin, mutta kun asustellaan maan tasossa, niin lattiat on vaan liian kylmät syksyisin ja talvisin. Verhojakin meillä on minimissään ja olkkarissa ei ollenkaan. Pakon sanelemana jouduin kesällä ostamaan pimentävän rullaverhon kaihtimen kaveriksi makkariin. Se on ruma, eikä edes toimi kunnolla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, ei liitymismaksua ;).
   Lattian kylmyys on inhoittavaa. Ihanne lämmitysmuoto olisi lattialämmitys, mutta nyt sen korvaa villasukat. Verhojen suhteen olen viime vuosina kokeillut siedätyshoitoa. Valkoiset läpinäkyvät ja Marimekon kirpparilöydöt pysyvät jo tangoilla.

   Poista
 4. Onpa kaunis matto. Meillä on vähän sama tilanne: ei paljon mattoja, verhojakin vain vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Sitä kautta päädyin ihastelemaan sinun upeaa nukkekotia. Vau!

   Poista
 5. Mulla ei ole mitään mattoja vastaan yleisesti, vaikken etenkään kauniita lattioita niillä koko kodissa vuoraisikaan. Sen sijaan en ole ikinä lämmennyt punasävyisille itämaisille matoille, jotka ovat nytkin taas kai kovassa huudossa. Verhoja meillä on joissain ikkunoissa ja joissain taas ei, joten en taida olla vielä ihan tukiryhmäjäsenyyden tarpeessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punasävyiset itämään ihmeet on muilla ihania, itselle en haikaile.
   Verhojen suhteen minulla on viime vuosina tapahtunut edistystä,
   tuli hankittu sinun vinkistä ne mainiot pimentävät verhotkin.
   Mattojen suhteen tarvitsen vielä siedätyshoitoa.

   Poista
 6. Jep, samassa ryhmässä ollaan!!! Meillä ei myöskään mattoja paljoa käytetä ja verhotkin ovat vain "ne pakolliset" ikkunan vieressä roikkumassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri maanantaina teillä vierailin ja kotoisaa teillä oli ;).
   Oliko niitä tekstiilejä, en edes huomannut, kun nautin kotinne tunnelmasta.

   Poista
 7. Tunnistan tekstistä entisen minän; matot on tiellä inhokkihommassani siivouksessa. Paitsi että koiran tultua taloon piti mattojakin hankkia. Pikkupiskin jalat sutii paljaalla lattialla ja vanhemmiten se ei pääse kyttäyssohvalle ikkunan alle jollei sohvan vieressä ole ponnistusmattoa...
  Ei meillä vieläkään kovin montaa mattoa ole, kriittisissä paikoissa kumminkin. Ja ne verhot. Rempattuun olohuoneeseen laitoin. Ennen oli seinät täynnä kaikenlaista mutta rempan jälkeen en ole raatsinut nauloja naputella niin aika tyhjän nköistä meillä oli. Mieskin huomautti että jos laittettaisi verhot!! Ihan sellaiset kevyet sitten ripustin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehmeä sisustus on haastavaa. Lemmikit ja lapset muuttavat vääjäämättä omaa sisustustyyliä.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.