perjantai 31. toukokuuta 2013

Väriä terassille

Tässä värikkäitä sisustusjuttuja terassille. On kalusteita, tekstiilejä ja valoja. Itse suosisin näin värikästä pohjoispuolella, varjossa, rakennetussa ympäristössä, karhean betonin rinnalla sekä havu- ja heinäpuutarhassa. Jos puutarha kukoistaa kukkivista kasveista ja värillisestä lehdistöstä, nämä eivät ainakaan pistä silmään, vaan sulautuvat joukkoon ;). 
 1. Avarten uudet Jouni Leinon suunnittelemat La Table -pöydät soveltuvat ulkokäyttöön ja ovat pinottavia.  Pinta on pulverimaalattu ja pöydissä on reikä aurinkovarjoa varten. Pöydät tehdään Suomessa – saatavana seitsemässä eri värissä. Nämä kohtuuhintaiset tuotteet ovat Finnish design shopissa vielä tänään -10 % alennuksella. Voisiko tuo pöytä olla juuri se oikea... 
 2. Jyskin Pöytä OURENSE P150+4 tuolia OURENSE , maalattua galvanoitua terästä, väreinä lila, sininen ja valkoinen. Hinta vain 130€ setti! Ainakin on väriä ja tuoleissa istumamukaavuutta tuovat käsinojat.
 3. Kokoontaitettavan Air-tuolin käsinojilla on suunnitellut Jasper Morrison. Vuonna 2006 Magikselle suunniteltu tuoli on valmistettu ilmapuristusmenetelmällä polypropyleenilasikuitusekoitteesta. Tuolia on saatavina useissa väreissä. Hinta 138€ FDS. Tämän tuolin vihreä syli kutsuu minua.
 4. IKEA PS 2012 lepotuoli 149€. Pinottava lepotuoli herkullisissa väreissä. Käy talven tullen myös sisäkäyttöön.
 5. Clas Ohlson koristevalosarjassa 10 led-lamppua IP44 26,50€. Bilevalot ulos.
 6. Elloksen valosarja 35,95€. 10 värillistä, säänkestävää vinyylipalloa (Ø 7 cm), joissa aurinkokennolla toimivat LED-lamput.
 7. Ikean ROXÖ lepotuolissa 49,95€ on myös tärkeä ominaisuus, se on pinottava. Voi niitä onnellisia, jotka saivat viime vuonna tuon ihanan pinkin värin. Nyt väreinä ovat musta, valkoinen ja oranssi. 
 8. Elloksen istuintyyny 11,95€. Kangas ja täyte ovat polyesteriä. Koko 40x40 cm. Tekstiilit ovat helppo tapa lisätä terassille väriä.
 9. Ranskalaisen Fermobin kokoontaittuvat Bistro-kalusteet on päivitetty tähän päivään vuonna 1889 patentoidun alkuperäismallin mukaan. 64€ Finnish Design Shop. Todellinen klassikko herkkuväreissä.
Lopuksi vielä pari väririkasta kuvaa klassikko ulkokalustevalmistajalta Ranskasta. Kyseessä on Formodin Frédéric Sofian 1923 suunnittelemat ulkokalusteet Luxembourg puistoon. Kyseessä on Pariisin keskeinen julkinen puisto, jossa on on yhdenistuttavia puutarhatuoleja ihmisten vapaasti siirrettävissä haluamiinsa paikkoihin. Vertaa suomalaiseen julkiseen puistoon. No toisaalta Luxembourgin puisto on aidattu ja portit suljetaan yöksi. 

2 kommenttia:

 1. Tulipas hyvään kohtaan minun kannaltani tämä postauksesi! Olen pähkinyt parvekkeelle uusia tuoleja, koska viimekesäisille tuli muualla kotona käyttöä ja tämänhetkinen kehittelemäni vanha rottinkituoli + muuta ei vain toimi.

  Jostain syystä en ole huomannut Ikean Roxö-sarjan lepotuoleja ollenkaan ja nyt vielä tänään oli tarjous 39,95 euroa kappale - eli kiitokset sinulle! :) Nettikaupassa oli valkoiset tuolit tarjouksessa ja valkoinen on aina hyvä valinta.

  Tuolejahan olisi paljon ja kivoja, itselläni on kipusairauden vuoksi istuma-asennon kanssa tylsän tarkkaa eli nuo kesätuolien tyypilliset selkänoja takana (sitä voi vielä aika hyvin topata tyynyillä) ja istuinosa kallistuu taaksepäin (sitä ei niin helposti topata ja istuminen ei ole sitten yhtään kivaa) eivät sovi minulle, mutta tuo Roxö nyt ainakin kuvissa näytti siltä, että voisi toimia. Katsotaan nyt sitten, toivon parasta. Haluaisin enemmän kannatta kotimaista tuotantoa, mutta joskus on tehtävä myönnytyksiä lompakon mukaan.

  La Tablet ovat minunkin suosikkejani, niissä on jotain todella kaunista mittasuhteissa. Hintakaan ei ole kotimaiseksi mitenkään kammottava ja olisihan noin kauniille pikkupöydille - ne minua eniten viehättävät, kirkkaat perusvärit muistuma lapsuuden pihakalusteista - käyttöä kesän jälkeen sisätiloissakin.

  Nuo kaksi viimeistä kuvaa; aijai miten upeaa! Erityisesti pinkki ja keltainen puuterisissa sävyissään miellyttävät silmää. Kiva tuo rento värikäs aurinkokatoskin.

  Mukavaa viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Kiva jos oli apua.
  Roxö voisin ottaa itsekin, toivottavasti toimii sulla.
  Jaan ajatuksesi La Tablet -sarjasta.

  Mukavaa vkloppua myös sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.