keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kastehelmi räiskyy väreissä

Olen ihastunut tällä hetkellä Iittalan Kastehelmi sarjan kynttilälyhtyyn, jota käytän keittiössä monipuolisesti myös tarjoilu- ja säilytysastiana. Kyllä tästä voisi varmaan siemailla glögiä tai lusikoida jälkiruokaakin. Nyt on saatavissa uudet vuoden 2013 värit. Voi Ihanuus!

Värien nimetkin on onnistuneet. Tahtoo laventelin, sitruunankeltaisen, pomeranssin ja turkoosin nyt ainakin. 1. Mattakirkas
 2. Laventeli
 3. Sitruunankeltainen
 4. Vaaleapinkki 
 5. Metsänvihreä
 6. Lohenpunainen
 7. Merensininen
 8. Pomeranssi
 9. Turkoosi

P.S. Yle Teeman dokumentti Oiva, pöytä ja Kaj Franck on nähtävissä tammikuun ajan Yle Areenassa, jos missasit. Oiva Toikkahan on suunnitellut tämän Kastehelmi sarjan vuodesta 1964 lähtien.


4 kommenttia:

 1. Kastehelmituikissa valo todellakin välkkyy kauniina, olen huomannut. Mulla on värikön kirkas, vaalean vihreä ja keskivihreä, todennäköisesti metsänvihreäkin joskus. Olen katsellut ihaillen harmaita Kastehelmi-pikkukulhoja jälkiruuille yms. Tänään oli pakko tarttua niihin naapurissa olevassa outletissa, vaikka yhtään kippoa tai kuppia en enään tarvitsisi huusholliini...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastehelmi on kaunis myös harmaana ja pikkukipon muoto miellyttää.
   Itse en vielä ole ale astioihin sortunut sinä määrin kuin viime vuonna, mutta saa nähdä jos aleprosentit kasvaa.

   Poista
 2. Kaupassa pitää käydä tutkailemassa sitruunankeltaisen todellinen sävy, mutta todennäköisesti sen hankin ja lisäksi vielä kirkasta, mattakirkasta ja ehkä harmaata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattakirkas on tosi ihana myös luonnossa ja nuo uudet väritkin hurmas, erityisesti laventeli. Pahoin pelkään, että näitä tulee hankittua ;).

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.