torstai 3. tammikuuta 2013

Celadonin vihreää

Celadonin vihreä on vaalea jadenvihreä sävy ja termiä käytetään nimityksenä myös tietyn tyyppisestä keramiikasta. Väri on yksi Iittalan kauden 2013 sävyistä metsänvihreän ja lohenpunaisen rinnalla.
 1. "Arabian 140-vuotista historiaa juhlistetaan vuonna 2013 sinivalkoisella lautaskokoelmalla. Lautaset ovat saaneet inspiraationsa vanhoista Arabian kuoseista ja ne on nimetty Arabiassa työskennelleiden naistyöntekijöiden mukaan. Pohjaleimassa 2013 juhlavuoden ajan Arabia 140 v. juhlavuoden leima. Lautasten kuosin on suunnitellut Johanna Kunelius Heikki Orvolan 24h lautasen muotoon." Jos mulla olisi 24h sarjaa, tämä olisi ihan must.
 2. Kartio lasistossa värinä on metsänvihreä.
 3. "Essence Plus -kokoelmassa vähemmän on enemmän. Sarjaan kuuluu dekantteri ja neljä viinilasia, jotka kattavat kaikki lasit, aromeja kunnioittaen mutta mutkattomasti." Kyllä Alfredo Häberli osaa; yhtäkkiä kaarevat muodot miellyttävät taas viinilaseissa.
 4. Aalto maljakon kausiväri on lohenpunainen.
 5. "Arabian uuden Piilopaikka -sarjan retromaisen kuosin on suunnitellut kuvittaja Piia Keto. Piilopaikan kuviot yhdistyvät luontevasti yhden Arabian suosituimman sarjan, Arctican, eleettömän kauniisiin muotoihin." Niin tosiaan Arcticaakin voi kuvittaa. Tämä on varmasti tervetullut niille monille suomalaisille, joiden keittiökaapista sarjaa löytyy. Nyt sarjan päivittäminen 2000-luvulle käy tyylikkäästi.
 6. Piilopaikan 0,3 l kuppi on uusi osa myös Arctica sarjassa ja kuvitettuna erittäin kaunis.
 7. Teema astiaston uusi väri on luonnollisesti celadonin vihreä. Kuvassa minitarjoilusetin kolmio tarjoiluvati.
 8. Nappula kynttilänjalkakin on saanut pintaansa celadonin vihreää.
 9. Tämä Piilopaikka sarjan tarjoiluvati voi olla kyllä esillä aterioiden välilläkin. 

Ja sitten kun näitä yhdistetään, saadaan tämmöistä. Alla oleva inspiroiva kuva on lainattu Iittalan etusivulta. Tykkään.13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos.
   Tykkäsin myös sinun Piilosilla postauksesta.

   Poista
 2. Voi, voi ja ei! Täytyy vissiin saada lisää kaappitilaa astioille. Nuo 24h-astiat ovat tosi kätevän kokoisia käytössä ja Piilopaikka-vati sopisi hyvin valkoisiin perus-teemoihini.

  VastaaPoista
 3. Ihania uutuuksia Iittalalla ja Arabialla. Mustavalkoisen ystävänä tuo Piilopaikka sarja on ehdoton lempparini. Aivan ihana. Kiitos uutuuksien esittelystä:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piilopaikasta ennustan uutta blogiastiastoa sen verran lämpimän vastaanoton ja paljon postauksia se on saanut.

   Poista
 4. Kollaasia katsellessa en ensin syttynyt vihreälle. Se ei kuulu lempiväreihini. Mutta yllättäen lämpenin vikalle inspiskuvalle. Värit tukee kivasti toisiaan. Vihreät lasit, hmmmm....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joanna, ihan samat fiilikset mulla. Tosi onnistunut tuo Iittalan etusivun kuva.

   Poista
 5. Huhuu vielä! Mulla on sulle haaste blogissani. Käyhän kurkkaan.

  VastaaPoista
 6. Onpa kauniin värinen tuo lohenpunainen Aalto! Tykkään kovasti myös lilasta Aalto-maljakosta, vaikkei lila muutoin kuulu lemppariväreihini.

  VastaaPoista
 7. Herrgud ändå, tuo Piilopaikka sarja on aivan mielettömän upea! Kiitoksia vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen saanut jo ensi kosketuksen noihin astioihin kaupassa ja ne on upeita.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.