tiistai 22. tammikuuta 2013

Hyllykössä 1301

Viime vuonna hankkimaani hyllykköön on asettunut tällä hetkellä kirppikseltä kerättyä lasia ja keramiikka rasioita. Setti Tamara Aladinin Carmen kääntömaljakoita, tupaantuliaislahjana saatu turkoosi Arabian Memories -sarjan rasia (Ekholm) ja kokelman alku Arabian Runo sarjan rasioita kannella: Kesäsäde ja Hallamarja (sesonkituote).


P.S. Joulukuun hyllykkö 1212 täällä (kaksi viimeistä kuvaa).
16 kommenttia:

 1. Mun vanhemmilla on noita maljakkoja 2 kpl:tta ruskeana.. pieni sekä isompi! :) Hauskat, pienenä vain inhosin niitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo korkein keltainen on äidiltäni lainassa.
   Muistan sen vielä lapsuudenkodistani :).

   Poista
 2. Ihania aarteita hyllyssäsi. Erityisesti nuo Carmen kääntömaljakot:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä kukaan muu ole hulluna keramisiin rasioihin???

   Joo, Carmenit on edelleen keräilylistalla.
   Multa puuttuu ainakin vihreä ja sininen.

   Poista
 3. Kivan näköistä! Joka kerta, kun näen hyllykkösi minua harmittaa. Minulla oli aikoinaan vastaavanlainen, mutta annoin sen pois! Miten tyhmä sitä voi joskus olla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei!
   Toivottavasti se sai kuitenkin hyvän ja arvostavan kodin ;).

   Poista
 4. Liityin lukijaksi koska olen alkanut blogiasi säännöllisesti seurata ja tykkään tyylistäsi kovastikin. :)

  Ai että tekee silmälle ja sielulle hyvää katsoa hyllysi asetelmia, todella onnistuneita yhdistelyjä materiaalien ja värien suhteen ja ylemmällä hyllyllä aika erilaisetkin värit muodostavat rauhallisen kokonaisuuden - tykkään.

  Blogeja selatessa silmiini on pistänyt tapa tehdä asetelmia siten, että esineitä on vaikka nyt String Pocket -hyllyssä harvakseltaan ja tasaisin välein. Makuasiat ovat makuasoita ja jokainen toki saa tehdä niin kuin haluaa, mutta em. tavalla minun silmääni mikään esine/esineet eivät tule esille. Ryhmien muodostelu on vaikeaa, itsekin sitä viilailen, mutta on se palkitsevaakin.

  Aladinin Carmeneita olen kerännyt (pienimuotoisesti muutakin 60-70- luvun kotimaista lasia) ja erityisesti keltaista puuttuu, mutta tällä hetkellä hinnat ovat aivan naurettavan korkeita, joten pitänee odotella hintojen laskua (mikä kiire keräilyllä) tai jospa tulisi hyviä kirppislöytöjä vastaan. Onko tuossa ylähyllyn vasemmassa reunassa Fauna-sarjan pulloja vai tulkitsenkö väärin?

  Tuo rasioiden kerääminen Arabian kausisarjoista on oiva keksintö, jota ajattelin jollain tavoin itsekin toteuttaa. Uusia kauniita sarjoja tulee usein, eikä kaikelle (kuten mukeille, joita mieluusti ostan) ole millään tarvetta eikä tilaa, joten rasiat olisivatkin hyvä tapa kerätä itselle ja kotiin pieni pala kauneutta. Tuo pyöreäkantinen rasiamalli on kaunis, mutta pidän kyllä noista muistakin. En aiemmin pitänyt tuosta Memories-rasiasta, mutta onpa se todella kivannäköinen yhdistettynä modernimpiin purkkeihin.

  Tulipa pitkä kommentti. :)

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa ja kiitos.

  Minäkin olen huomannut tämän mainitsemasi asettelujutun ja pitänyt omaa tapaani hieman vanhanaikaisena tyylinä. Sitten näin livenä String Pocket -hyllyn ja totesin että se on vain 15 cm syvä. Omassa hyllykössäni on syvyyttä 19 cm ja siksi siihen on mahdollista tehdä asetelmia, joissa tavarat on limittäin. Tosin ei siinäkään kaikkia tavaroita saa siten. Ja kuten totesit, ryhmien muodostaminen on kimuranttia puuhaa. Itse taistelen tätä nykyä tyhjän ja täyden tilan dilemman kanssa.

  Carmeneita tulee täällä Oulussa kirppareilla vastaan tasaisin väliajoin ja hinnat ovat yleensä kohtuullisia. Olen kuitenkin jo alkanut jättämään maljakoita myös muille ;). Tällä hetkellä kokoelma kaipaa korkeaa mallia ja väreistä vihreää ja sinistä.

  Karahvit/pullot ovat Oiva Toikan Faunaa. Minulla on myös sarjan kirkkaita snapsilaseja. Rasioiden keräilyssä olen toteuttanut juuri tuota sinun ideaasi. Memories -sarjasta saman fiilikset, kunnes sain lahjana ja huomasin että hyvin toimii Purnukoiden kanssa. Memories ei näkynyt Iittalan tai Arabian sivuilla, mutta se on ollutkin käsittääkseni myynnissä vain Espan Iittalassa. Huomasitko, miten kiva on 90-luvun tummanvihreä Teema Purnukka. Siitä on kansi halki, mutta korjasin sen, koska väri on hyvä asetelmissa uusien Purnukoiden kanssa.

  Materian taju tykkää pitkistä kommenteista, kiitos :).

  VastaaPoista
 6. vau mitä aarteita! :) Varsinkin noi Runo-rasiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muuten hankkinut kaikki Runo-rasiat alehintaisena. Saapa nähdä tuleeko niitä vielä lisää markkinoille ja minun kokoelmaan.

   Poista
 7. Ihania! Värillinen lasi näyttää niin hyvältä. Toi Arabian Memories-rasia on herkku jonka ottaisin heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onkohan kevättä rinnassa kun värit tuntuu niin hyviltä.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.