maanantai 22. lokakuuta 2012

Paras ja kauneinen sisustusblogi


Varoitus: seuraava juttu sisältää runsaasti tilastotietoja ja vähän kuvia, vain onnittelukukat.Tänään on viimeinen mahdollisuus äänestää lukijoiden suosikki sisustusblogia Glorian Blog Awardseissa. Yli 4000 blogifania on käynyt äänestämässä suosikkiaan sisustusblogien joukosta. Tilannekatsauksen äänestyksestä 9.10. mennessä voi katsoa täältä. Glorian Koti ja Glorian ruoka ja viini -lehdet isännöivät 26.10. Gloria Blog Awards -gaalaa, jossa palkitaan Suomen parhaimmat sisustus- ja ruokabloggaajat.

Pari sanaa itse kilpailusta. Kategoriointi (Paras sisustusblogi, Kaunein sisustusblogi ja Lukijoiden suosikki sisustusblogi) on mielestäni hieman outo. Eikö siis paras olekaan kaunein ja luetuin? Miksi samoissa kategorioissa kilpailevia ruokablogeja tuomaroi 6 tuomaria, kun sisustusblogien tuomaristossa on vain 5 jäsentä. Ja onko alkoholipitoisten brändijuomien markkinointipäällikkö oivallisin valinta sisustusblogien tuomaristoon. Kilpailun nettisivujen sisällössä on myös ollut hieman harjoittelun makua. Eikö koko kilpailun tarkoitus ole nostaa sisustusblogien (ja ruokablogien) arvostusta ja ihmisten tietoisuutta niistä. 

Kilpailussa on mainittuna mukana 33 hyvin erilaista ja inspiroivaa sisustusblogia. On melkoinen kunnia, jos saa olla mainittuna mukana. Suomessa on eri lähteiden mukaan arviolta noin 2500–3000 enempi ja vähempi aktiivisesti päivitettyä sisustusblogia, joten todennäköisyys päästä kisaan mukaan on 1 prosentin luokkaa. Onnittelut kaikille jo tässä vaiheessa.

Minut kilpailu sai tutkimaan erilaisia paras blogilistoja. Blogilista on yksi paikka, johon pitää itse bloginsa ilmoittaa ja kategorioita saa ilmoittaa useamman. Muotimaailman voimaa kuvaa se, että kun hakee sisustusblogien suosituimmat saa mielestäni listan muotiblogeja. Muuten Materian tajun Pinterest boardeista seuratuin ja pinnatuin on Garderobe 4 him!? Muoti jyrää.

Toinen paikka katsoa sisustusblogien suosiota on Bloglovin (top blogs, Suomi, Home decor). Täällä blogisi voi olla vaikka et olisi sitä ilmoittanutkaan, mutta rekisteröityessä saa ilmoittaa vain yhden kategorian (hienoa). Täältä löytyy paljon hyviä sisustusblogeja, mutta ilmeisesti suosittavuus perustuu siihen montako Bloglovin kautta on liittynyt seuraajaksi, koska top 10:ssä on blogi, jota on viimeksi päivitetty 20.6.2012.

Yksi mielenkiintoisimmista paikoista hakea tietoa top blogeista on Cision. Cision kokoaa kuukausittain top-listan samaan aihepiiriin keskittyvistä blogeista eri puolilla Eurooppaa. Kannattaa tutustua Cisionin Top 10 -blogilistauksen arviointikriteereihin.  Huomaa kategoriointi:  sisustusblogien top 10 -lista Suomessa syyskuussa 2011 ja rakennusblogien top 10 -lista Suomessa toukokuussa 2012.

Eräänlainen lista on myös K-raudan Sisustusbloggarit suosittelevat -projekti, joka alkoi tammikuussa 2012, jolloin K-raudan ideointiryhmään kutsuttiin yhdeksän Suomen suosituimpiin kuuluvaa sisustus- ja lifestylebloggaria. Tavoitteena oli koota remontoinnista ja sisustamisesta kiinnostuneilta naisilta konkreettisia kehitysehdotuksia muun muassa K-raudan valikoimaan, palveluun ja myymälä-suunnitteluun. Tämä voisi muuten olla vaikka minun Top 9 lista.

Tällä hetkellä on nousussa erilaiset porttaalit, joista löytyy sisustusblogeja. Tutustu esimerkiksi uuteen Casa Blogit ja tulossa lokakuun aikana Indiedays Inspiration. Ja tietysti Divaaniblogit, Skandianavian Deko blogit ja Lily -sivuston blogit. Onhan näitä listoja ja nyt puhutaan vasta kotimaisista sisustusblogeista. Ja entä ne bittitaivaaseen muuttaneet/lopettaneet blogit. Yksi minun esikuvistani on ollut oululaisen Katjan ja Minnan Nestled In, joka muuten on valittu London Times TOP 50 Design Blogs listalle 2009. 

Sisustusblogien heavy users ei liene kovin kiinnostunut voittajasta, koska ajatus että olisi vain yksi hyvä on naurettava, mutta listat kiinnostaa, koska niidenkin kautta löytää uusia ihania blogituttavuuksia. Olen muuten muokannut tuohon sivupalkkiin uuden otsikon Blogi Maistiaisia, jossa esittelen uusia blogilöytöjäni. Tämä blogilista elää kuukausittain tarjoillen aina joitain uusia sisustusblogisuosikkeja. 

4 kommenttia:

 1. Mukava, ett mun blogi oli päässyt tohon Blogi maistiaisiin! :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogisi oli itseoikeutettu listalle heti kun mietin mitkä sinne laitan.

   Poista
 2. Kiitos ja niiauksen niksautus tältä blogintyngän väkertäjältä! On suuri kunnia olla maistiaisena. Maiskis.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.