perjantai 19. lokakuuta 2012

Omasta pihasta

omenat ja tomaatit. Kesä on ollut omanlaisensa ja aika niukasti on puutarhasta saatu satoa. Omenoita tuli paljon, mutta maku ei ollut parhaimpien kesien vertainen. Tomaatit jouduin ottamaan raakoina pois, kun kasvihuone laitettiin talviteloille. Tomaatit ovat kuitenkin kypsyneet sisällä pimeässä hyvin ja makuakin niissä on ollut. Tomaatin taimet kasvatti äitini minulle, paljon kiitoksia. 

Taitaa muuten olla syksyn viimeinen puutarhatarina, viikolla yritteli jo lunta sataa. Julistan kasvukauden 2012 päättyneeksi.


6 kommenttia:

 1. Olikin helppoa tykätä herkullisista kuvaistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä kerran hyvistä neuvoista.
   Jos jollakin muulla on ongelmia toiminnot nappien kanssa täältä löytyy apua http://grandmarjattah.blogspot.fi/2010/03/reaktiot-viela-kerran.html

   Poista
 2. Meillä on vielä omenat puussa. En tiedä mikä ihme talvilajike se on, mutta nyt vasta tällä viikolla alkoi omenissa olla väriä, makeutta ja makua. Aikaisemmin tuosta puusta ei ole omenia tullut, joten jännä seurata mikä on lopputulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma kun omena lähtee helposti puusta, se on kypsä. Pääset siis piirakan tekoon. ainakin minulle maistuu omenapiirakkka ja sitä teinkin kotipuun omenista.

   Poista
  2. Noita omenoita on tipahdellut puusta jo elokuusta lähtien, eivätkä ole olleet kypsiä eli ei ihan pettämätön vinkki tuokaan :)

   Poista
  3. Joo, omenapuuhan monesti ravistaa ylimääräistä painolastiaan.
   Itsellä ei ainakaan tule karsittua raakoja omenoita ennen kypsymistä, vaikka sen sanotaan kasvattavan omenien kokoa ja parantavan sadon laatua.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.