perjantai 17. kesäkuuta 2011

JUJU, MAJA ja Surrur

ovat aivan loistavia käsityö/puuhakirjoja, joiden takana on tekijät Mari Savio ja Kati Rapia. JUJU - Erilainen lastenvaatekirja (2007) ja MAJA - mielikuvituksellinen lastenhuonekirja (2008) ovat teoksia, joihin törmäsin kirjastossa ja lainasin ne heti, vaikka en täällä hetkellä harrasta ompelua.
Maja on valittu Suomen kirjataiteen säätiön vuoden kauneimmat kirjat 2008 -kokoelmaan ja perustelut sopivat hyvin myös näihin muihin kirjoihin: "Ulkoasu tukee onnistuneesti kuvien välittämää iloista tunnelmaa. Kuvat on toteutettu hyvällä maulla ja niistä välittyy aitous ja lämpö. Valkoiset marginaalit raikastavat aukeamia. Typografia on konstailematonta, piirroselementit eläviä ja otsikot maalauksellisia. Kokonaisuus on onnistunut, hyväntuulinen ja leikkiin houkutteleva."

Surrur - tee oma Marimekkosi (2011) kirjassa puolestaan Marimekon suunnittelijat ovat luoneet 60 helppoa ja haastavaakin ohjetta ja rutkasti ideoita itse tehtäväksi. Kannattaa katsoa kirjan omat nettisivut, joissa voi selailla kirjaa ja muutama ompeluohjekin löytyy sieltä.

Inspirational books for ones who has sewing skills and why not the rest of us.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.