sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

Voi tulla kirppislöytö kalliiksi

Löysin Kontista kohtuuhintaiset Iittalan Ote-lasit, mutta parkkipaikalla auton tuulilasissa odotti pikavoitto. "#&%/! mielestäni paikoitusalueiden tulisi olla yhteiskäyttöisiä eli kun yrityksellä ei ole toimintaa viikonloppuna, voisi sen p-aluetta käyttää viereisten liikkeiden asiakkaat pientä maksua vastaan tai kiekolla. 

Palataan löytööni. Iittalan Ote- lasistosta sanottua: 

"Aleksi Perälän Ote (2007–2011) jäi suotta tähdenlennoksi, vaikka siinä olisi ollut ainesta Iittalan ajattomaksi kestosuosikiksi. Monikäyttölasi on kiva arkikäytössä ja sopii yhdistettäväksi kaikkeen. Iso versio käy vaikka arkiviinilasiksi. Nimensä mukaisesti Ote sopii hyvin käteen. Yksi valtti on tilaa säästävä pinottavuus. Kolme erikokoista versiota pinoutuvat myös ristiin toistensa kanssa. Sen sävyjä ovat kirkas, siniturkoosi, ultramariininsininen, vedensininen, hiekka, sammaleenvihreä ja harmaa."

"Ote edustaa uuden vuosituhannen lasimuotoilua. Lasien pehmeän pelkistetyt muodot ja kolme kokoa täyttävät kaikki arjen juomalasitarpeet ajattoman tyylikkäästi. Ote on nautinto sekä pitää kädessä, että käyttää - täydellinen esimerkki Iittalan muotoilusta, jossa keskitytään olennaiseen."

Ote-lasistoa ei valmisteta tällä hetkellä. Muutama vuosi sitten oli kirkkaita versioita myynnissä ainakin Halpa Hallissa. Löytöni on väriltään hiekka. Kirpparilla ja Tori.fissä näihin voi törmätä. Muuten Aleksi Perälä muotoilee nykyisin nimelä Aleksi Kuokka. Kuokka työskentelee osakkaana suunnittelutoimisto Aivanissa. Hän on tehnyt yhteistyötä Iittalan ohella myös muun muassa Finlaysonin, Nokian, Ramirentin, SIS Delin, Tapiovaaran ja Woodnotesin kanssa. 

Tämä taisi ollakin ensimmäinen kirppislöytö tänä vuonna, no muutama vaate on löytänyt ennen tätä. Voisin joskus kirjoitella niistäkin. Muut ihanuudet kuvissa ovat myös Iittalasta:

Teeman kolmiovadit ja Teema tiimin kulhot
Essence- karahvi
Ultima Thule-minikarahvi
Kaasa-kynttilälyhty
Oiva Toikka Collection Omena-lasikoristeet kirkas ja lohenpunainen
Alvar Aalto Kokoelman matala, omenan vihreä malja
Ateenan Aamu pieni lasikoriste
2 kommenttia:

  1. Moikka. Minullakin on 65,50€ arvoinen mekko Fida kirppikseltä 😅 koska sain sakon sillä välillä kun unohdin jatkaa Parkman sovelluksen kautta parkkiaikaa ja auto oli vain 7 minuutin ajan ilman maksettua pysäköintiä 🙄.. nyt tuo huvittaa mutta kyllä kirpaisi kun sain sakon kun oli muutenkin tiukka rahatilanne silloin 😫. Odotan innolla Leppävaaran Galleriaan kesällä avattavaa uutta Kontti kirppistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vertaistuesta. Minulla on varaa maksaa tuo sakko vaikka kirpaiseekin, mutta monen kävijän kohdalla tekee varmasti tiukkaa. Ärsyttää, pitää löytää uusi parkkipaikka seuraavaa Kontti-käynitä varten. Olisi tosiaan kiva vierailla myös pääkaupungin Konteissa ja Kierrätyskeskuksissa.

      Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.