perjantai 29. joulukuuta 2023

Hetkiä kotona 2312

Joulukuu ja vuosi on lopuillaan ja ikkunasta ihailen juuri parhaillaan yötaivaalle nousevaa täyskuuta. Olohuoneeseen löytyi vanha valonauha ja liinavaatekaapista uusittiin sohvatyynyihin uusia kuoseja. Joulun alla yksi parhaista hetkistä oli lähimmän kahden työkaverin kanssa virkistyspäivän elokuvan "Kuolleet lehdet" jälkeiset drinksut ja pienet suolaiset Vennissä (kun ei Alfrediin mahduttu). Lämmin hetki keskellä joulukiireitä.

Kattauskuvat ovat itsenäisyyspäivältä, joulupöytä tehtiin nälkäisenä vähän hosuen ja kuvaaminen unohtaen. Etuovelle tekaisin nopeasti led-kynttilästä ja oman pihakuusen oksasta narupurkkiin asetelman. Joulukuusi oli perinteisesti koristelu ja uudet tulokkaat olivat; Jotexin hirvenpäät ja Ikean joulupukit. 

Töllölista on jäätävän pitkä. Koska loma. YLE Areena: Kun Suomi muuttui - levottomat ajat 1961-1981 ja dokkari Puolet minusta? Ensimmäisessä kivasti historia, sosiaalipolitiikka ja kulttuuri sekottuvat ajankuvaukseksi. Jälkimmäinen oli jännä ja herätti monta ajatusta sukututkimuksesta. Onko totuus meistä kirkonkirjoissa...

MTV Katsomossa: uusi kausi Aallonmurtajista koukuttaa, Poromafiassa Aake Kalliala on saanut hienon roolin, Napapiirin sankarit 4 ja Estonia eivät olleet makuuni.

Ruutu: Lahti 2001 sekä dokkari Likaista lunta Lahti 2001 olivat kiinnostavia, Piiritys oli hyvä ja molemmat pääosan esittäjät, Jussi Vatanen ja Elias Salonen onnistuivat, Ivalo kausi 3 katsottiin myös.

Netflix: Crown kausi 6 on jo monena jouluna kuulunut katsottaviin, mutta nythän sarja on tullut päätöseen. Leave the World Behind kuvaa tulevaisuutta, joka ei toivottavasti toteudu. The Old Way oli keskiverto länkkäri. Ridley Scottin vuonna 2017 ohjaama All the Money in the World oli mielenkiintoinen tositapahtumaan perustuva sikarikkaan Getty-suvun kidnappausdraama.2 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia kauniista kattauksista ja hienosta tunnelmasta! Minäkin innostuin katsomaan tuota Kun Suomi muuttui-sarjaa. On mielenkiintoinen.
  Oikein hyvää vuodenvaihdetta ja uutta vuotta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Kun Suomi muuttui yllätti positiivisesti. Oikein hyvää vuodenvaihdetta myös sinulle ja kaikkea hyvää tulevaan vuoteen.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.