lauantai 11. marraskuuta 2023

Arabian Taideosastoyhdistyksen 20-vuotisjuhlavuosi

Arabia juhlii tänä vuonna 150 vuotista taivaltaan ja samalla Arabian Taideosastoyhdistys täyttää 20 vuotta. Arabian Taideosastoyhdistys ry:n perustivat syksyllä 2003 professorit Heljä Liukko-Sundström ja Heikki Orvola, Fujiwo Ishimoto, Inkeri Leivo (1944-2010), Kati Tuominen-Niittylä, Pekka Paikkari, Kristina Riska ja Heini Riitahuhta. Yhdistys vaalii 1930-luvulla syntyneen Arabian taideosaston perintöä. Yhdistyksen Vieraileva taiteilija -ohjelman kautta jäseniksi on kutsuttu Kim Simonsson, Jasmin Anoschkin, Caroline Slotte, Sakari Kannosto ja Marianne Huotari.

Arabian Taideosastoyhdistyksen 20-vuotisjuhlavuoden näyttely ”Pohjoista leveyttä 60.20890” Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa 14.9.2023–28.1.2024 esittelee suomalaista nykykeramiikkaa. Yhdistyksestä on julkaistu myös kirja, jonka voi ostaa Helsingistä Iittalan & Arabian Design Centreistä. Oman versioni tilasin suoraan yhdistykseltä. Yhdistyksen sivuilla kannattaa käydä katsomassa ihania kuvia työhuoneilta ja taiteilijoiden muotokuva -podcastit. Alla video juhlavuoden Juhlat-kokoelmasta.

Olisi ihana omistaa noita upeita Arabian taideosaston teoksia. Kuvasin alla oleviin kuviin ikään kuin kunnianosoituksena keräilemääni käyttökeramiikkaa Arabialta, joita olen vuosien varrella hankkinut niin kirpparilta kuin uutena. Monelta perustajajäseniltä onkin mahdollista hankkia myös käyttökeramiikka, jotka ovat ihania ja kauniita arjen kaunistajia.Pino kynttilänjalat | Nathalie Lahdenmäki Arabia 2ndhand
Pastoraali-tarjoilualusta | Esteri Tomula Arabia
Terttu-purkki | Esteri Tomula Arabia 2ndhand
Arabia Art Department Society 20 Years-kirja | Arabian Taideosastoyhdistys ry
Runo Hallamarja-purkki | Heini Riitahuhta Arabia 
Runo Kesäsäde-purkki | Heini Riitahuhta Arabia
Arabia Memories -purkki | Kurt Ekholm Arabia
Pastoraali-koristelautanen | Esteri Tomula Arabia 2ndhand
 AL marmeladipurkki rottinkikahvalla | Ulla Procope Arabia 2ndhand
Rivi riisiposliini minikulho | Kjellberg Friedl Arabia 2ndhand
Viiru riisiposliini minivati | Kjellberg Friedl Arabia 2ndhand
ABC/NERO tarjoiluastia | Pekka Harni Arabia 2ndhand
 

4 kommenttia:

 1. Sinulla on ihana kokoelma kaikkea kaunista! Pitääkin muistaa mennä katsomaan tuo näyttely, olin jo kertaalleen menossa, mutta museo oli suljettu sairastapauksen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin hämmennyin positiivisesti, kun kasasin kaappien kätköistä hankintoja yhteen. Esimerkiksi tuo Nero kulho on hankittu aikanaan kirpparilta, koska oli niin halpa ja Arabian tuotantoa. Tässä setissä sekin loistaa. Olisi kyllä ihan käydä katsomassa tuo näyttely, jään odottamaan raporttiasi...

   Poista
 2. Kiitos näyttely- ja kirjavinkistä - pitää todellakin käydä tsekkaamassa tuo näyttely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä ihana päästä se näkemään, ehkä sinä käyt ja teet postuksen niin sittenhän oikeastaan pääsen.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.