sunnuntai 28. toukokuuta 2023

Helpot suorakylvöt lavakaulukseen

Kevättalvesta lähtien alan pikku hiljaa ostella yksivuotisten kasvien siemeniä kaupoista. Minulla on tietyt varmat suorakylvösuosikit: herneet, pavut, retiisi, ruiskukat, kehäkukat ja krassit. Näiden lajien erikoisuudet ja uutuudet kiinnostavat. Kauniisti kukkiva herne ja tummaherne lähtivät tänä vuonnakin istutuksiin. Krassi Alaskan Salmon kiinnostaa erityisesti kirjavien lehtien vuoksi ja unikossa tarkeintä onkin näyttävä siemenkota.

Joka vuosi pyrin myös kokeilemaan uutta. Tänä vuonna kokeilussa on Kukkatarhureiden ihanuuksia ja kaskinaurista naurishaudukkaita varten. Oletko muuten kokeillut jo maissia popparin siemenistä? Kokeilen myös avomaankurkkua tänä vuonna ensi kertaa, toivottavasti ne kasvavat ja maisemoivat ränsistyneet kasvulavani kuten kuvissa näkyvät kurpitsat kompostini päällä kesällä 2014.

Puutarhasta löytyy kasvulavoilla lisäksi monivuotisena raparperi, lipstikka ja ruohosipulituppaita. Suurin osa siemenistä on jo kylvetty, mutta hieman vielä täydennän ja ostan lisäksi esikasvatettuja yrttejä. Olen miettinyt ettei minun kannata pientä viljelyäni varten itse esikasvattaa siemenistä, vaan halvemmaksi tulee ostaa ne muutamat haluamani valmiiksi esikasvatettuna.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.