sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Kerä kukkaruukku ja narupurkki

Pitkästä aikaa tunne, että nyt pitää päästä kirppiskierrokselle. Paljekirppiksellä aloin nopeasti saada sisäilmaongelmasta kertovia välittömiä oireita ja kiersin paikan pikaisesti läpi. Jotain kivoja Teema astioita olisi ollut, mutta ne jäivät toisille löytäjille tällä kertaa. 

Kontissa sitten tärppäsi, hyllyssä odotteli minua Karhulan lasitehtaan 10 litran narupurkki. Narupurkki nimitys juontaa siitä, että tämä säilytysastia suljettiin voipaperilla tai kankaalla ja peite sidottiin narulla astian yläosan uraan. Kierrekantiset lasipurkit ja muoviset pakasterasiat tulivat sitten myöhemmin korvaamaan narupurkit. Tämä on ihanan iso astia, jonka tekisi mieli täyttää tulppaaneilla, omenoilla tai klementiineillä. Taitaa kuitenkin mennä ulkotiloihin, jossa minulla on muitakin kookkaita, vanhoja lasiastioita.

Paras ja kirpaisevan kallis löytö oli kuitenkin kierroksen lopuksi hankkimani Richard Lindhin SN mallin toiseksi pienin kukkaruukku (h=10cm), jota koristaa teräksen sävyinen Kerä kuvio. Tätä harvinaisempaa Arabian kukkaruukku mallia olen pitkään kuolannut. Tämä oli muuten ensimmäinen ostokseni Järkikirppiksen yläkerrassa sijaitsevasta Huonekalumestasta. Se sopii mielestäni täydellisesti pieneen hyllykköön muiden aarteiden kanssa. Tuo siniharmaa sävy on upea. Usein näkee sävyksi mainittavan turkoosi, mutta Arabian kuvastossa 1967 sävyksi on merkattu teräs ja ruskean sävyisen Kerä kukkaruukun sävyksi okra.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.