sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Hetkiä kotona 2304

Huhtikuussa juhlittiin pääsiäistä ja tietysti vappunurkka laitettiin vapuksi. Jäät lähtivät Oulujoesta, mutta muuten kevät jarruttelee tuloaan. Kevät on juuri nyt tosi ruma, likaa ja kuollutta joka paikassa. Sitä vastoin äänimaailma on huumaavaa, seuraan innolla muuttolintujen ylilentoja. Kohta kuitenkin vihertää. 

Pikku hiljaa voi tulla talvipesästä ulos ihmisten ilmoille. Kävin Neliö galleriassa ihastelemassa Kirsi Tervon töitä ja after work tilaisuudessa Oulun taidemuseossa yhdessä entisen työkaverini kanssa. Erityisesti Riitta-Alina Helevän Käkimetsä 1981 oli mieleenpainuva teos.

Kevään tullen myös leikkikukkien kulutus kasvaa, miten ihan tuo kerrottu vihreä leinikki onkaan. Ostin myös Hemtexistä ihme möykyn, jonka reunassa kasvaa keraamista torvisammalta torvijäkälää. Ihan tunteella ostettu.

Pitkät pyhät, pitkä töllölista. YLE Areenasta Das Haus der Träume, Lupausten linnake 2. kausi. Meillä uppoaa kaikki tosi tarinoihin ja historiaan pohjautuvat sarjat ja elokuvat. Roskapankki, Elisa Viihde Viaplay, kertoo 80-luvun pankkikriisistä. Ja sitten katsottiin MTVltä miten Suomi saatiin taas nousuun Made in Finland – tarina Nokiasta. Samalta kanavalta Bachelor Suomi on katsottu ja nyt viihdyttää 11. kausi Suomen kaunein kesämökki. Netflixin The Diplomat oli niin hyvä että seuraavaa kautta odotetaan. 
2 kommenttia:

  1. Möykyssä "kasvaa" torvijäkälää, ei sammalta! Sammalet kuuluvat kasvikuntaan, mutta jäkälät ovat sienten ja yhteyttävän osapuolen (levä tai syanobakteeri) muodostamia symbiontteja. Sieniosakas saa päättää, miltä mikin jäkälä näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsista keikkaa. Totta, tietysti torvijäkälä.

      Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.