perjantai 15. lokakuuta 2021

Toteutunut haave: Paratiisi liemimalja

Unelmista tulee joskus tosia. Kun Arabian Paratiisi astiasto otettiin mustavalkoisena uudelleen tuotantoon vuonna 2000, ihastuin siihen todella paljon. Siihen aikaan ihailin vain sisustuslehdistä kuvia mustavalkoisista Birger Kaipiaisen (1915-1988) astioista ja keräilin kuvia inspiraatioleikekirjaani. Tuo ihana manuaalinen aika ennen Pinterestiä. 

Kun myöhemmin aloin kerätä tätä astiasarjaa, ei liemikulhoa ollut enää tuotannossa ja aloin etsiä sitä vintagena. Sen opin vuosien aikana, että jos tällainen mustavalkoinen kannellinen tarjoilukulho tulee vastaan, se pitää ostaa heti eikä hinta saa hirvittää. Sen verran harvoin tähän astiaan törmää.

Eräänä päivänä sitten selailin Francklyn sivuja ja siinä se oli; moitteettomassa kunnossa ja hinta kipurajalla, mutta siedettävä. Tilasin tuotteen ja kaikki sujui kaupanteossa hienosti. Osaava myyjä oli pakannut liemikulhon tuplalaatikkoon ja paljon pehmustetta joka väliin. Hyvä fiilis jäi tästä ensimmäisestä Franckly-ostoksesta.

Ajattelin että liemikulho olisi 2000-luvun alusta, mutta pohjassa olikin Wärtsilä Arabia -leima ja kulhoni taitaa ollakin tuotannon alku hetkiltä 1972-1974. Me happy.10 kommenttia:

 1. mustanvalkoinen onkin hyvä ja kiva malli.

  VastaaPoista
 2. Ihana sarja! Tykkään kuviosta ja astioiden muodosta.

  VastaaPoista
 3. Mulla on Paratiisi-sarjan mukeja värillisinä, mutta taitaisinkin tänä päivänä ostaa Paratiisia mustavalkoisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paratiisi on ihana myös väreissä, mutta ihastus täjän mustavalkoiseen ei ole haalistunut vuosien myötä. Hasssua muuten, mutta Paratiisi sarjan kuppeja en juurikaan omista tai käytä. Ainakaan vielä...

   Poista
 4. Olen melkein kateellinen liemimaljasta. Minulla on kahviastiasto mustavalkoisena plus yksi muki ja yksi pikkumalja. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne, ymmärrän.
   Onhan se melkoinen kirppistelysaalis, jota on pitkään ja hartaasti jallitettu.:)

   Poista
 5. Vau, aivan ihana! Mustavalkoinen Paratiisi on todella kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostus tähän sarjaan ei ole laantunut vuosien myötä.
   On edelleen silmissäni todella kaunis kuvio.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.