sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Marimekon Ruudut

Erja Hirvi, Maija Louekari, Aino-Maija Metsola ja Jenni Tuominen kutsuttiin ideoimaan abstrakti, luontoaiheinen kuvio, joka tulisi osaksi Marimekon moni-ilmeisyydestä kertovaa kokonaisuutta. Uusi Ruudut-kuosi on suunnittelijoilta saatujen luonnosten pohjalta rakennettu kollaasi, joka juhlistaa 70-vuotiasta Marimekkoa.

Tästä sarjasta päätin heti promokuvat nähtyäni hankkia pienet 10x10 lautaset olemassa olevien jatkoksi. Värikin oli ihanan raikas sininen, tuo klassinen astioiden kuvioväri. Nyt minulle näyttää kertyneen jo mukava kokoelma Marimekon Oiva astioiden pikkuisia neliölautasia. 

Keräilijä kiittää Marimekon tapaa painaa tuotetiedot selkeästi astioiden pohjaan. Näin erityisesti kuvioiden nimien muistaminen helpottuu huomattavasti. Noissa yksivärisissä on pelkkä "Oiva" merkintä. Kuviolliset ovat siis "Ruudut", "Tiara" kukka ja Sanna Annukan "Lamppupampula". Pienet musteensiniset lautaset ovat itseasiassa Marimekko for Finnair Kissapöllö -espressokupin lautasia.

Meillä näitä lautasia käytetään mm. koristeena asetelmissa, leivos- ja keksilautasina sekä lasinalusina. Pienten pyöreiden lautasten osalta kokoelmani on vajaa ja taitaa sellaiseksi jäädäkin. 6 kommenttia:

 1. Hei! Löysin juuri blogisi, ihastuin postauksiisi ja liityin lukijoihin.
  Ihania lautasia - muoto, värit ja kuviot innostavat. Tuo siniset, missä on kupin paikka kulmassa on käytännöllinen. Kauniita helmikuun päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, mukava saada uusia lukijoita.
   Espressokupin lautanen on tosiaan kätevä ja kaunis.
   Kauniita talvipäiviä myös sinne Kainuuseen!

   Poista
 2. Niin ihania! Onko noi sinun omiasi? Olispa mulla tuollaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää ystävänpäivää Kristiina!
   Neliölautaset on omasta astiakaapista vuosien varrella kerättyjä.

   Poista
 3. Nuo Ruudut on kauniita! Mulla ei ole yhtään Marimekon astiaa - yritän pitää näppini erossa niistä, vaikka ne ihania ovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritin, mutta kun annoin pikkusormen niin keräily into vei koko käden.
   Oiva astiasto on tullut 2009 markkinoille ja elokuussa 2011 ostin ensimmäiset astiat Marimekon alemyynnistä. Sillä tiellä ollaan ;)

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.