perjantai 4. syyskuuta 2020

Aalto dokumenttielokuva

Aalto on palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta sekä heidän teoksistaan ympäri maailmaa. Aalto-elokuvan on nyt elokuvateattereissa ja Yle näyttää elokuvan televisiossa myöhemmin ensi keväänä. 

Kannatti kuitenkin lähteä elokuvateatteriin, sillä arkkitehtuuria upeasti kuvaava elokuva pääsi laajakankaalla oikeuksiinsa. Lähtemättömän vaikutuksen teki otos, jossa usvan keskeltä kirkastuu Paimion sairaala. Tuli samalla tuettua pienyrittäjää, kun kävimme katsomassa elokuvan perheyrityksessä elokuvateatteri Starissa Oulun Tuirassa.

Elokuvassa esiintyy kaikki tunnetuimmat Aallon tuotokset, mutta se ei tee elokuvasta tylsää, vaan on kiva bongata tuttuja rakennuksia ja esineitä. Ehkä jäin hieman kaipaamaan enempi juttua Alvar Aallon lapsuudesta ja siitä miten juuri arkkitehtuurista tuli hänen juttunsa. 

Olipa mukava lähtö viikonlopulle ja kuten kuvista huomaa on vielä muutakin sisutusherkkua tarjolla.
2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kiinnostavalle dokumentille, Aalto on muokannut vahvasti lapsuuden maisemiani Jyväskylässä. Keskittyikö dokumentti erityisesti Alvariin vai avattiinko siinä myös Ainon roolia? Ainakin minusta olisi mielenkiintoista oppia siitä enemmän. -q

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dokumentissa Aallon elämän naiset on nostettu arvoonsa.

      Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.