sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Pinnatuolimania

Ruokapöydän tuolivalikoima kehittyy ja pinnatuolimania pahenee. Ostin Tori.fistä kaksi käytettyä Hayn J110 korkeaselkäistä pinnatuolia mustana ja toteutin siten pitkäaikaisen haaveeni. Olen tätä tuolia katsonut jo pitkään hankinta mielessä ja keväällä yhdet tuolit menivät jo sivu suun Torissa. Muita pinnatuoleja meiltä löytyy valkoinen Vakiopuun tuoli nro 100 sekä Ikean Agam mustana ja valkoisena. Niin ja Lundby nukkekodistakin löytyy pinkit pinnatuolit.

J110-tuoli on osa Hayn vuonna 2011 uudelleen julkaisemaa huonekalusarjaa, joka perustuu Tanskan kuluttajaosuuskunta FDB:lle suunniteltuihin klassikkotuotteisiin. FDB aloitti huonekalutuotannon alun perin vuonna 1940 tarkoituksenaan valmistaa käytännöllisiä ja demokraattisten periaatteiden mukaan tuotettuja huonekaluja kaikille tanskalaisille. Tuolin on suunnitellut tanskalainen Poul Volther.

Pinnatuolin istumakorkeus on sama kuin muissa Hayn uudelleen julkaisemissa FDB:n klassikkotuoleissa, mutta käsinojat ja korkea selkänoja tekevät J110-tuolista enemmän nojatuolimaisen. J110 sopii paitsi ruokapöydän ääreen, myös kevyen käytännölliseksi nojatuoliksi esimerkiksi tyynyllä tai taljalla pehmennettynä. 
4 kommenttia:

 1. Hei, itselläni ollut jo vuosia kyseinen Hayn tuoli ensin työtuolina ja nyt makuuhuoneessa, loistava tuoli, tiedustelen mikä on ihana tyyny tuolikuvassasi, hyvää kesää, t HeidiS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan tuoli olisi myös makkariin tai työpöydän ääreen hyvä.

   Tuo ihana tyyny on Marimekon Oodi kangasta ja kuosin suunnittelija on Teija Puranen.
   Juuri nyt ei kyseistä kuosia taita löytyä mallistosta, mutta tapettina näyttäisi olevan.

   Poista
 2. Keveän ja modernin näköinen pinnatuoli. Ja selkänojan maltillinen kallistus näyttää siltä, että tässä on ilmeisesti mukava istua muutenkin kuin loikoilemassa. Ja erilaisista pinnatuoleista tulee hauska kokoelma pöydän ääreen. -q

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän tytöt ovat nämä omineet.
   Istuinmukavuus on hyvä myös aikuisille.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.