sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Paras maljakkomalli ikinä

Useissa blogeissa on ollut tosi mukavia juttuja lempimaljakoista ja lempikukista. Tässä pieni juttu minun suosikkimaljakosta tai itse asiassa maljakkomallista. 

Oli jo kerran ohittanut kirpputorilla Kaj Frankin suunnitteleman Kartio-maljakon vihreänä ja se jäi kaivelemaan. Käytin alunperin sarjan kaadinta maljakkona ja koska se oli huippu siinä tehtävässä. Päätin että seuraavan kerran kun tulee Kartio-maljakko vastaan, nappaan mukaani. Muistini mukaan  vuonna 2015 sitten tärppäsi Kontissa. Siitä lähtien tuo sininen maljakko on ollut luottomaljakkoni, oli sitten kyseessä yksittäinen oksa tai kimppu.

Minulla on myös muutama pikku karahvi ja pari Ikean keraamista ruukunsuojaa samalla mallilla ja niihinkin kukat asettuvat kauniisti lähes itsestään. Iittalalla ei ole tällä hetkellä tuotannossa Kartio-maljakkoa, mutta tosiaan kaadin toimii aivan yhtä hyvin. Tiimalasimallia voin suosittella perusmaljakoksi kaikille kukkien ystäville.


2 kommenttia:

 1. En tiennytkään, että tuossa Kartio-sarjassa on ollut maljakkokin. Voin kuvitella, että etenkin Karhulan vihreänä se on hienon näköinen. Itse en ole raaskinut kaadinta käyttää maljakkona. Toisaalta se odottele kaapissa käyttöä, koska mieheni ei pidä siitä kaatimena ja Marimekon sukat makkaralla -kaadin on päätynyt jatkuvaan käyttöön, joten voisin kokeilla. Vähän kyllä mietityttää sen puhdistaminen kukkien jäljiltä.
  Omissa lempimaljakoissani on sekä klassikoita että vähän harvinaisempia. Aalto-vaasit kahdessa eri koossa ovat maljakoistani käytetyimmät ja kauniita. Nathalia Lähdemäen Natal-maljakko on kulkenut mukana pitkän matkan ja on edelleen sekä muodoltaan että käytettävyydeltään huippua. Uusi Marimekon Ming on kaunis, joskin osoittautui yllätten hieman hankalaksi syvyytensä vuoksi kukkien kanssa. Näiden lisäksi on vielä yksi lempimaljakko: ruskean sävyistä kuplaisaa lasia. Maljakko on muodoltaan yksikertainen varresta suora ja suuaukon ympärillä rengasmaisen leveä. Väriltään ja muodoltaan se oli täydellinen pari talven ajan kuiville sinipallo-ohdakkeille. -q

  VastaaPoista
 2. Kiitos mielenkiintoisesta kommentista.
  Olipa kiva lukea lempimaljakoistasi.
  Piti googlettaa tuo Natalia Lähdemäen maljakko, näyttää sellaiselta että kukat istuvat siihen hyvin.
  Kartion puhdistamista en ole kokenut ongelmalliseksi, mutta laitankin sen usein tiskikoneeseen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.