torstai 24. lokakuuta 2019

Kauneudella kyllästetty 1/2

Täydellinen syysloma Etelä-Savossa. Tässä ensimmäisessä osassa kerron meidän lomaohjelmasta ja upeasta majoituksesta Studio Puiston suunnittelemassa Art & Design Villassa.

Lomasuunnitelman ydin oli siis tuo majoitus, mutta Mikkelin seudulta löytyy myös monipuolista tekemistä ja näkemistä. Meillä oli sunnuntain ohjelma löyty lukkoon, koska meidän oli vain silloin mahdollista tutustua Päämaja museoon ja lounastaa Tertin kartanon mainio brunssi. Tämä oli muuten ensimmäinen kerta, kun söin hyvää lehtikaalisalaattia. Maanantaina lounastimme Kenkäverossa ja tutustuimme Taito-shopin valikoimiin. Vierailimme myös Mikkelin puistossa ja kävimme katsomassa viereisen Pursialan hiidenkirnun. Lopuksi ajelimme vuoden 2017 asuntomessualueella ihastelemassa hulppeita taloja.

Muina päivinä ohjelmassa oli luontokohteisiin vaellusta ja joka ilta tietysti saunottiin. Parina iltana käytimme mahdollisuutta hyödyntää Anttolan hovin spa-osastoa ja tytöt tykkäsivät kovasti. Itse asiassa minäkin yllätykseni pidin siitä, vaikka uimataitoni ovat olemattomat, mutta vesijuoksuvyön tai muiden uima-apujen kanssa oli mukava liikkua vedessä. 

Palataan vielä tuohon majoitukseen, josta jutun kuvat on otettu. Huvilat ovat arkkitehtuurikisan voittaneen ehdotuksen perusteella rakennettu vuonna 2008-2009. Pohjapiiros löytyy täältä. Huvilassa on jännä kattorakenne ja näkymät avautuvat L-mallisesta talosta järvelle ja omalle laiturille. Toisessa päässä on yhtenäinen keittiö-ruokailu-olotila ja toisessa päässä on sauna, kylpy sekä pukutilat. Kaikissa kolmessa makuuhuoneessa on oma wc. Sisustuksessa on käytetty paljon puupintoja sekä suomalaisia desigklassikkoja. Oli ihana iltaisin loikoilla sohvalla ja katsella järvelle. Koko talo ikään kuin ottaa luonnon ja valon syliinsä.2 kommenttia:

 1. Kiva lukea tutuista paikoista kuten Tertin kartanosta ja Kenkäverosta. Myös Anttolanhovissa olen monesti käynyt mutta en ole näihin kauniisiin huviloihin päässyt tutustumaan. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tertin kartano ja Kenkävero olivat kyllä maistamisen ja kokemisen arvoisia kohteita.
   Etelä-Savo hurmasi kyllä näin syksylläkin.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.