lauantai 9. helmikuuta 2019

Viherpäivät 2019 ja Vuoden ympäristörakenne 2018

Viherpäivät helmikuussa Jyväskylän Paviljongissa ovat viheralan perinteinen ammatillinen koulutus- ja näyttelytapahtuma. Tänä vuonna kokoonnuttiin jo 40. kerran. Onnea keski-ikäiselle Viherpäiville! Päivien teemana oli tänä vuonna Arvokas Vihreä. Avausluentojen yhdistävänä teemana oli "Kaupunkien tiivistyvä vihreä". Luennot olivat ajatuksia herättäviä ja näyttelyssä oli mukavia uutuustuotteita, joista Ruduksen Riimukivi oli yksi mielenkiintoisemmista uutuuksista.

Viherpäivillä julkaistiin tuttuun tapaan myös Vuoden ympäristörakenne, jossa palkitaan tasokkaita ympäristökokonaisuuksia. Kilpailun tuomaristossa olivat edustettuina Rakennustuoteteollisuus RTT:n, Puutarhaliiton, Kiviteollisuusliiton, Viherympäristöliiton, Suomen Maisema-arkkitehtiliiton, Suomen Arkkitehtiliiton, ympäristöministeriön ja lehdistön edustajat.

Tampereen ydinkeskustan koskimaisemassa sijaitseva Vuolteentori palkittiin Vuoden 2018 Ympäristörakenteena. Tori yhdistää nykyaikaisella tavalla alueen teollisen historian ja uuden toiminnan. Torilla on otettu onnistuneesti huomioon oleskelun, jalankulun ja terassien tarpeet sekä ainutlaatuinen sijainti koskimaisemassa. Vuolteentorin ideakilpailun voittanut Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy:n Rullaati rullaa-ehdotuksen perusidea on kehräämöhistoriaan pohjautuva lankarullakuvio. Se toistuu betoni- ja luonnonkiveyksessä ja paikallavaletun muurin muodoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.